Tommy Wahlström

FOTO: Glenn Lindberg 11 augusti, 2022 | blir ny testchef på Vi Bilägare.

Han har arbetat som reporter på Vi Bilägare sedan 2000 och som redaktionschef sedan 2011. Nu blir han ansvarig för tidningens biltester.

Fredrik Diits Vikström

FOTO: Joakim Bergqvist 11 augusti, 2022 | blir ny redaktionschef på Vi Bilägare.

Han har arbetat som webbredaktör och reporter på Vi Bilägare sedan 2009.

Alexander Norén

FOTO: Janne Danielsson/SVT 10 augusti, 2022 | blir ny ekonomikommentator på SVT Nyheter.

Sedan 2021 har han varit SVTs techkorrespondent. Han rekryterades år 2003 som programledare för SVTs ekonomiprogram A-ekonomi. Under åren på SVT har han programlett Aktuellt och Rapport, Nobelbanketten, tillkännagivandet av Ekonomipriset och Gomorron Sverige. Han var också med och utvecklade programmet Ekonomibyrån.

Kristina Lagerström som fram till nu varit SVT:s ekonomikommentator kommer gå över till en roll som grävande reporter.

Sven-Ivan Sundqvist

10 augusti, 2022 | har avlidit i en ålder av 82 år.

Sven-Ivan Sundqvist föddes i Kristinehamn men växte upp i Kalmar. 1970 började han på Dagens Nyheter som börskommentator efter studier och jobb på Handelshögskolan i Stockholm. 1973 tilldelades han Stora journalistpriset för han att han, enligt juryn, gett "den ekonomiska journalistiken nya dimensioner i form av börskommentarer och företagsekonomiska analyser". Sven-Ivan Sundqvist forsatte som kommentator i DN fram till 1997. Han skrev också en rad böcker, bland annat om Fermentaaffären. 

Anna Tiberg

8 augusti, 2022 | Hem & Hyra, är en av fyra journalister som får utbildningsstipendium från Stiftelsen Grävfonden för att delta i kursen Summer School on Investigative Reporting i Riga.

Övriga stipendiater är Johan Persson, Smålandsposten, Amanda Lindholm, Dagens Nyheter och Linnéa Carlén, Sveriges Television. Stipendiet är på totalt 9 000 kronor och kursen hålls 17-20 augusti vid Centra for Media Studies, Stockholm School of Economics in Riga.

Ebba Blume

FOTO: Privat 3 augusti, 2022 | är ny reporter på Vårdfokus.

Hon har tidigare arbetat som fast anställd reporter på flera tidningar, däribland Fokus, Sjukhusläkaren, Dagens Medicin och Sydöstran. Hon har även jobbat som journalist på bland annat TT och Svenska Dagbladet. 

Sofia Hadjipetri Glantz

FOTO: Privat 27 juli, 2022 | är ny digital redaktör på tidningen Chef. 

Hon kommer närmast från branschorganisationen FAR och medlemstidningen Balans där hon har arbetat som reporter och digital redaktör sedan 2016. Dessförinnan var hon på Aller Media i rollen som reporter på Se&Hör och Hänt-tidningarna.

Karolin Johansson

FOTO: Privat 26 juli, 2022 | blir ny kanalchef på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Hon kommer närmast från rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på Länstidningen Östersund och har tidigare haft rollen som nyhetschef på Östersunds-Posten och Blekinge Läns Tidning. Hon började sin journalistiska bana som reporter, programledare och nyhetspresentatör på Sveriges Radio. Hon ersätter Sandra Martinsson som går till en annan tjänst utanför företaget. Conny Emmelin är tf kanalchef fram till mitten av oktober då Karolin Johansson tillträder.

Kerstin Kåll

26 juli, 2022 | har avlidit 83 år gammal.

Hon var pressombudsman i Åbo Akademiska studentkår och medarbetare i Åbo Underrättelser och Nya Pressen i Helsingfors innan hon började på Dagens Nyheter 1965. På DN bevakade hon kommunpolitik, ekonomi och arbetsmarknad och blev senare redaktör för Tysta Mari och Namn och Nytt-sidan fram till pensionen.

Marie Johansson Flyckt

7 juli, 2022 | blir nyhetschef på Göteborgs-Postens nya redaktion i Borås.

Hon kommer senast från en roll som nyhetschef med ansvar för samhälle och kultur på Jönköpings-Posten. Hon har också tidigare verkat som ansvarig utgivare för flera av Hall medias titlar.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies