Horace Engdahl

3 februari, 2023 | och Amanda Romare är nya skribenter på SvD Kultur.

De ska tillsammans med Essy Klingberg och Johannes Klenell spana om kultur och dra lärdomar från veckan som gått.

Hanna Österberg

1 februari, 2023 | blir sajtchef på Svenska Dagbladet.

Hon har de senaste sju åren jobbat som sociala medierredaktör på SvD, samt varit webb- och digitalredaktör på samma tidning. Hon delar rollen som sajtchef med Elin Pärsson.

Petra Thorén

FOTO: SFF 1 februari, 2023 | blir ny presschef på Svenska Fotbollförbundet.

Hon kommer närmast från rollen som sportjournalist på Aftonbladet och är också sedan 2019 ordförande för Svenska sportjournalistförbundet.

Hans Hellberg

1 februari, 2023 | är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Våra Fiskevatten.

Våra Fiskevatten är Sveriges Fiskevattenägareförbunds medlemstidning. Han efterträder Lars Krögerström som haft uppdraget i 35 år. Tidigare har han bland annat varit redaktionschef på Mitt i Huddinge/Botkyrka, redaktionssekreterare på Miljöaktuellt, redaktör på Advokaten och redaktionschef på Fastighetstidningen. Han var också grundare av och chefredaktör för sajten Förvaltarforum.

Susanne Lindén

FOTO: Christina Uhlin 1 februari, 2023 | blir ny chefredaktör för Värnamo Nyheter.

Hon kommer närmast från rollen som Head of Family Weeklies på Aller Media, där hon varit chefredaktör för bland annat Allers, Allas, Året Runt och Hemmets Veckotidning. Hon har också tidigare varit redaktionschef på Kvällsposten.

Hon efterträder Hanna Källqvist som går vidare inom Bonnier News Local och blir nyhetschef på Jönköpings-Posten.

Richard Orange

23 januari, 2023 | blir ny nordisk redaktör på The Local.

Han kommer från en roll som tillförordnad redaktör för The Local Sweden och har tidigare skrivit för bland annat The Guardian och The Telegraph, och har även jobbat i många år som frilansredaktör för The Locals olika nyhetssajter.

Han kommer främst att skriva medlemsartiklar för The Locals svenska, danska och norska sajter.

Sveriges Radio Finska

23 januari, 2023 | har fått pris för insatser för den finskspråkiga befolkningen.

Priset delas ut av Centret för tillämpad språkforskning vid Jyväskylä universitet i Finland. Juryns motivering lyder: ”Sveriges Radio Finska har i över 50 år arbetat för den finskspråkiga och meänkielitalande befolkningen i Sverige, och sänder dagligen nyheter och flertalet andra program om aktuella ämnen till en bred lyssnarskara. Det går att ta del av utbudet på flera olika sätt världen runt, och kanalen når olika målgrupper genom aktiva sociala medier.”

 

Jane Bark

17 januari, 2023 | har avlidit i en ålder av 91 år.

Hon har beskrivits som en av Sveriges främsta illustratörer. Hon började efter utbildningen på Konstfack som reklamtecknare på Dagens Nyheter och fortsatte sedan att göra illustrationer och modeteckningar för flera tidningar, exempelvis Femina. I slutet av sin karriär tecknade hon porträtt av intervjupersoner i tidningen Fokus.

 

Patrik Brenning

FOTO: Andreas Bardell 17 januari, 2023 | Aftonbladet, är Årets sportjournalist.

Juryns motivering lyder: ”För granskning av missförhållanden i ungdoms- och breddidrotten, som stryker under journalistikens grundpelare att ge de utsatta en röst och ett utrymme.”

Patrik Brenning har arbetat på Sportbladet 2010 och blir nu den åttonde på tidningen att koras till året sportjournalist (DN har haft tre, Radiosporten två och Expressen en).

Vinnaren utses av Svenska sportjournalistförbundet.

John Granlund

13 januari, 2023 | blir säkerhetsreporter på SVT Nyheter.

Han kommer närmast från Aftonbladet där han arbetat på samhällsredaktionen med inriktning på politik och försvarsfrågor samt på kriminalredaktionen.

Tjänsten som säkerhetsreporter är en ny tjänst med ansvar för bevakning av hybridhot och säkerhetsfrågor.

Sidor

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies