Per Johansson

25 januari, 2022 | blir ny redaktör för Fojoarkivet.

Fojoarkivet är ett projekt där Medieinstitutet Fojo samlar och presenterar exempel på bra lokaljournalistik från hela Sverige via ett nyhetsbrev som kommer ut varannan vecka. Per Johansson efterträder Anna Gullberg, som blivit anställd som samhällsreporter på Expressen.

Joel Segerdahl

FOTO: Mats Olsson 25 januari, 2022 | Discovery Networks Sweden, har utsetts till Årets Sportjournalist av Svenska Sportjournalistförbundet (SSF).

I motiveringen står ”För en berättarkonst från gärdsgårdsserier till olympiska spel, som speglar enskilda händelser och människors betydelse för idrott och samhället. Journalistik som berör; som stillar och skapar nyfikenhet.” Priset är 15 000 kronor.

Armi Rousu

FOTO: Sveriges Radio 25 januari, 2022 | blir ny kanalchef på Sveriges Radio P4 Norrbotten och Meänraatio.

Hon kommer närmast från rollen som nyhetschef på P4 Norrbotten. Dessförinnan var hon chef på Meänraatio i Pajala och hon har också tidigare varit nyhetschef på Norrbottens-Kurirens redaktion i Luleå. Armi Rousu tillträder 1 mars då nuvarande kanalchefen Patrik Boström går vidare till rollen som beredskapssamordnare på Sveriges Radio.

Emma Bouvin

21 januari, 2022 | tar över som Dagens Nyheters Mellanösternkorrespondent efter Erik Ohlsson.

Emma Bouvin är för närvarande granskande reporter på DN. Erik Ohlsson, som i mer än ett decennium bevakat Mellanöstern kommer i samband med detta att gå över till DNs Lördagsmagasin och arbeta med berättande journalistik. Skiftet kommer att ske i höst.

Lasse Wierup

20 januari, 2022 | börjar på Dagens Industri och ska bevaka brottsligheten i det svenska samhället, och hur den påverkar näringslivet.

Han kommer närmast från Dagens Nyheter där han i nästan 20 år varit kriminalreporter. Han börjar på DI i mars.

Isabella Ahmadi

20 januari, 2022 | är ny podcastspecialist på Aller Media.

Hon kommer närmast från en kommunikatörsroll på Klarna. Innan dess har hon arbetat redaktionellt på bland annat Omni, Sveriges Radio och SVT, samt som frilans.

Eric Franzén

17 januari, 2022 | är ny chefredaktör på Svensk Golf.

Han har tidigare varit webbansvarig för Svenska Golfförbundets portal golf.se samt chefredaktör för golfmagasinet Golf Digest. Som mångårig medarbetare på Svensk Golf-redaktionen, senast i rollen som redaktionschef, är han välbekant för läsarna.

Pontus Reimers

17 januari, 2022 | journalist och förlagsredaktör, har avlidit i en ålder av 65 år.

Han var utbildad arkeolog och grundade tidskriften Medusa vid Svenska Rominstitutet. Senare arbetade han på fjortondagarstidningen Dagens Forskning och under ett antal år var han ämnesredaktör vid Nationalencyklopedin.

Johanna Rudbäck

17 januari, 2022 | blir ny redaktör på SVT Nyheter online.

Hon är idag planeringsredaktör på SVT Sport, där hon arbetat de senaste sex åren.

Marcus Léonarde

13 januari, 2022 | blir ny programchef för riksprogrammen i P4 och P2 i Göteborg.

Han kommer närmast från P4 Sjuhärad där han har varit dagproducent de senaste fem åren och kommer bland annat att ansvara för P4 riks-produktioner som Kvällspasset, Karlavagnen, Ring så spelar vi, P4 Extra och podden Fråga Agnes Wold.

Sidor

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies