Cajsa Lindberg

FOTO: Mattias Ahlm/SR 21 juni, 2018 | blir ny utbudsdirektör i Sveriges Radios företagsledning.

Hon har sedan 2014 varit kanalansvarig för P3. Som utbudsdirektör har hon ansvar för form, format och innehåll i SRs kanaler. Hon är föräldraledig året ut och då går innovationsdirektör Simon Gooch in som tillförordnad utbudsdirektör. Cajsa Lindberg ersätter Cecilia Bodström som går tillbaka till redaktionellt arbete.

Robert Tjernberg

FOTO: Marcus Gustafsson 19 juni, 2018 | blir ny chefredaktör för den kristna nyhetstidningen Sändaren.

Han har en journalistisk bakgrund och kommer närmast från Alingsås kommun där han arbetat som kommunikatör och pressansvarig. Han efterträder Annika Ahlefeldt som går i pension.

Barnradion

19 juni, 2018 | Sveriges Radio, har tilldelats fem medealjer vid New York Festivals.

Bebispodden, en ljudlig pekbok om sådant som små barn 0-2 kan känna igen och intressera sig för tilldelades Guld i Best Children/Young Adult och Entertainment.
Drama för unga: Mördarens apa, som handlar om gorillan Sallys äventyr utifrån en bok av Jakob Wegelius fick Guld i kategorin Best Child/Young Adult och Brons i Best Drama Special.
Historierummet, en historiepodd för barn i åldern 9-13 år tilldelades Silver i kategorin Best Children/Young Adult.

Anna Hjorth

FOTO: Annika af Klercker 18 juni, 2018 | går över till frilansverksamhet med fokus på arbetslivsjournalistik.

Hon är i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för Hotellrevyn. Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör och reporter på Polistidningen, webbredaktör och researcher på TV4 Nyheterna och redaktör på Jusektidningen.

Elias Giertz

18 juni, 2018 | blir press- och PR-ansvarig för TV4 och C Mores dramasatsningar.

Han kommer närmast från Expressen där han varit sociala medier-reporter, redaktör och hovreporter.

Åsa Sjöström

18 juni, 2018 | är en av de nominerade till Wendelapriset med artikeln "Med tilliten slagen i bitar", publicerad i Tidningen Vi.

Artikeln handlar om barn som lever i familjer där pappa slår.
Övriga nominerade:
”Jag vill leva” av Linda Kask och Ulrika Vallgårda, publicerat på Kuriren.nu, NSD.se och i Norrbottens-Kurirens pappersupplaga. Om ensamkommande ungdomar i Luleå och om åldersbestämningar.
”När ska mamma komma hem?” av Jens Mikkelsen och Jessica Ziegerer, fotograf Hussein el-Alawi, publicerat
i Sydsvenskan. Om en mycket svårt skadad mamma och ett barn som hållits isär på grund av beslut från en god man som satt i system att vara onåbar.
”Kadhammars resa mot Sveriges framtid” av Peter Kadhammar och Anna Tärnhuvud (fotograf) i Aftonbladet. En rundresa i ett Sverige präglat av bland annat företagsnedläggningar och nyanlända.
”Så kontrollerar familjen en hel förort” av Johanna Bäckström Lerneby i Aftonbladet. I elva år har reportern följt familjen Ali Khan och hon beskriver en klan och en struktur som lever sitt liv utanför
samhällets ramar och normer.
”Drömmen som splittrade en bygd” av Anna Wikner, Ulrika Andersson och Jenny Petersson i Norran. Om Hälsogemenskapen, ett hyllat lokalt initiativ, som med tiden blev en vattendelare som skapade ambivalens
hos en hel orts befolkning.
Böcker:
Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen (Natur och Kultur) av Emma Leijnse.
Utvisad – Den deltagande journalistiska berättelsen om svensk historias största deportationsvåg (Blankspot 17) av Martin Schibbye, Brit Stakston, Göran Engström, Adam Sjöborg och Annika Hamrud.
Förortens Grupp 8 av Helene Bergman. (Bejbom Books).
Priset, på 50 000 kronor, delas ut den 16 september i Wendela Hebbes hus i Södertälje.

Thomas Hempel

18 juni, 2018 | Stockholm, har avlidit vid 76 års ålder.

Han började på Sveriges Radios Ekoredaktion 1968 och arbetade som inrikesreporter, inrikeschef och kommentator innan han slutade 2003. 1988 tilldelades han Stora journalistpriset tillsammans med Inger Arenander för de partiledarintervjuer de gjort inför riksdagsvalen.

Mattias Göransson

15 juni, 2018 | chefredaktör för magasinet Filter och författare, har tilldelats Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen.

Han får priset för att han med boken Björnen kommer har "synliggjort nationella vanföreställningar men också öppnat upp för ett mer sansat samtal om försvars- och säkerhetspolitik". Priset delas årligen ut till den som under den föregående treårsperioden verkat för fred och samförstånd mellan människor och mot rädslor, aggressivitet eller upprustning, skriver Svenska Freds i ett pressmeddelande.

Linda Svensson

FOTO: Annika af Klercker 15 juni, 2018 | blir ny chefredaktör för Hotellrevyn.

Hon kommer närmast från tjänsten som redaktionschef på Unionens tidning Kollega och har även arbetat som redaktör på A4 Text & form. Hon efterträder Anna Hjorth.

Petra Nordlund McGahan

11 juni, 2018 | blir programledare för kriminalmagasinet Brottscentralen i Expressen TV.

Hon har jobbat drygt 20 år på TV4. Tillsammans med Lisah Silfwer och Thabo Motsieloa ska hon leda Brottscentralen från och med augusti.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies