Andreas Mattsson

17 april, 2012 | på Sydsvenskan och Lisa Appelqvist på Kristianstadsbladet delar på årets Peter Melin-stipendium på 50 000 kronor.

Andreas Mattsson tilldelas 25 000 kronor för att studera hur yttrande- och pressfriheten i det hårt reglerade Vietnam påverkas i de digitala plattformarna och av de sociala medierna. Studien kommer att utgå från den nätbaserade tidningen Vnexpress.net och dess redaktioner i Hanoi och Saigon.
Lisa Appelqvist, som tidigare läst kinesiska, åker till Kina för att under ett antal veckor studera hur ett ungt, modernt och mer västorienterat Kina och deras journalister hanterar att arbeta med ett informationsflöde som många inser är tillrättalagt. Hon ska också studera hur det är att arbeta som journalist i ett land som håller på att ställa om, från ett av världens mest rigida statsstyren till en ekonomisk stormakt, med allt vad det innebär i form av större informationsflöde och större omvärldskontakt.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies