Isabella Ahmadi

20 januari, 2022 | är ny podcastspecialist på Aller Media.

Hon kommer närmast från en kommunikatörsroll på Klarna. Innan dess har hon arbetat redaktionellt på bland annat Omni, Sveriges Radio och SVT, samt som frilans.

Eric Franzén

17 januari, 2022 | är ny chefredaktör på Svensk Golf.

Han har tidigare varit webbansvarig för Svenska Golfförbundets portal golf.se samt chefredaktör för golfmagasinet Golf Digest. Som mångårig medarbetare på Svensk Golf-redaktionen, senast i rollen som redaktionschef, är han välbekant för läsarna.

Pontus Reimers

17 januari, 2022 | journalist och förlagsredaktör, har avlidit i en ålder av 65 år.

Han var utbildad arkeolog och grundade tidskriften Medusa vid Svenska Rominstitutet. Senare arbetade han på fjortondagarstidningen Dagens Forskning och under ett antal år var han ämnesredaktör vid Nationalencyklopedin.

Johanna Rudbäck

17 januari, 2022 | blir ny redaktör på SVT Nyheter online.

Hon är idag planeringsredaktör på SVT Sport, där hon arbetat de senaste sex åren.

Marcus Léonarde

13 januari, 2022 | blir ny programchef för riksprogrammen i P4 och P2 i Göteborg.

Han kommer närmast från P4 Sjuhärad där han har varit dagproducent de senaste fem åren och kommer bland annat att ansvara för P4 riks-produktioner som Kvällspasset, Karlavagnen, Ring så spelar vi, P4 Extra och podden Fråga Agnes Wold.

Sigrid Edsenius

12 januari, 2022 | SR Kalmar, får Guldsleven 2021 av Publicistklubbens östra krets.

Hon får priset för sin dokumentärserie ”Laglös landsbygd”.

Victoria Greve

12 januari, 2022 | blir ny redaktör för SvD:s kultur- och samtidsmagasin.

Hon kommer närmast från rollen som tf kulturchef på Göteborgs-Posten och får uppdraget att utveckla SvD:s berättande och fördjupande journalistik.

Åsa Erlandsson

5 januari, 2022 | reporter på DN, är en av tre journalister som är nominerade till Selanderpriset 2022.

Övriga nominerade är Jojje Olsson, frilans och David Baas, Expressen. Priset delas ut för första gången, och det är Eskilstuna-Kurirens stiftelse som står bakom priset.

Hans Wachholz

5 januari, 2022 | journalist, har avlidit i en ålder av 88 år.

Han arbetade på den tyskspråkiga sektionen av Sveriges Radios utlandsprogram, och blev så småningom chef för hela utlandsprogrammet.

Kåge Glimtell

5 januari, 2022 | tv-producent, har avlidit, 89 år gammal.

Han arbetade som tv-producent mellan åren 1960 och 1998 och producerade bland annat flera Melodifestivaler och Eurovision song contest 1992 i Malmö.

Sidor

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies