Rickard Reinli

21 mars, 2023 | Karlskoga Tidning-Kuriren, är en av mottagarna av Klassiska priset av Värmlands journalistpris 2022.

Han får priset tillsammans med Helena Lundberg, Björn Mildh och Kajsa Juslin för granskningen av den ”tafsande tjänstemannen” i Karlskoga kommun.

Kreativa priset tilldelades Marie Trygg och Hedvig Nilsson på P4 Värmland för serien Ranias val.

Sportpriset gick till Solveig Voyce på Nya Wermlands-Tidningen för reportaget ”Utfryst och mobbad - FBK blev utvägen”.

Priserna delas ut av Värmlands journalistförening.

Kina Pohjanen

FOTO: Christoffer Urborn 20 mars, 2023 | är ny producent för P3 Krim på produktionsbolaget Tredje Statsmakten.

Hon kommer närmast från SVT där hon jobbat för SVT Nyheter Uppsala, Veckans brott och Uppdrag granskning. Hon har tidigare arbetat på bland annat Sveriges Radios P4 Uppland, P1 Kaliber och UNT. 

Cato Lein

17 mars, 2023 | får Svenska fotobokspriset för boken ”Northern Silence”.

Fotografierna är tagna mellan 1984 och 2014 och innehåller enligt juryn ”uttrycksfulla porträtt av människor och landskap, där kylan också har lämnat fysiska avtryck i bilderna”.

Svenska fotobokspriset instiftades 1996 och delas ut av Svenska fotografers förbund.

 

Anna Norberg

17 mars, 2023 | är ny chefredaktör för Tandläkartidningen.

De senaste fem åren har hon arbetat som reporter och webbredaktör på tidningen.

Valerie Kyeyune Backström

FOTO: Magnus Wennman/Aftonbladet 16 mars, 2023 | får Axel Liffner-stipendiet.

Hon är verksam som skribent för Expressens kultursida sedan 2014.

I motiveringen står: ”Den här kritikern rör sig i sina texter direkt mot mål. Drastiskt, vasst och kul. Konsekvent med glansfulla eller röjiga inledningsmeningar, lojal enbart med läsaren och den egna bedömningen av verket. Expressenkritikern besitter imponerande bredd och bemästrar kultursidans samtliga discipliner: idé och debatt, samt kvalificerad kritik av såväl teater som litteratur och konst.”

Axel Liffner-stipendiet delas årligen ut av Aftonbladets kulturredaktion till en kulturjournalist som i sin verksamhet kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel. Stipendiet är på 30 000 kronor.

Peter Kadhammar

16 mars, 2023 | Aftonbladet, tilldelas Jolopriset.

Juryns motivering: ”Peter Kadhammars journalistiska gärning präglas av nyfikenhet, skepsis och en god portion humor. I likhet med Jan Olof Olsson rör han sig över stora fält, såväl geografiskt som ämnesmässigt, men alltid med sympatisk blick för dem som saknar plattform och röst i samhället. Han är lika vass i det korta och det långa formatet: den snärtiga krönikan, det perspektivrika reportaget och böckerna som lodar djupen i både nationer och medborgare.”

Jolopriset instiftades av Jolosällskapet 2002 till minne av Jan Olof Olsson med syftet att utmärka journalister och författare som med framgång verkar i Jolos anda. Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med ett bokförlag, i år Norstedts.

Oskar Sandström

13 mars, 2023 | anställs som snabbhetsreporter på NWT.

Han har tidigare arbetat bland annat på P4 Blekinge, Sydöstran och BLT. Innan dess var han lokalredaktör på Lokaltidningen Commersen.

Amina Manzoor

FOTO: Anna-Karin Nilsson 10 mars, 2023 | Expressen, har tilldelats Stockholm-Skanstulls Rotaryklubbs journaliststipendium till Kurt Perssons minne.

Motiveringen lyder: Amina Manzoor har i fack-och dagspress och i en gedigen handbok om pandemier förtjänstfullt granskat medicin-och hälsofrågor och härvid gjort svåra ämnen begripliga. I synnerhet har hon under covidpandemin konsekvent visat hög integritet och sorterat i det massiva flödet av statistik, råd och skilda studier om en helt ny sjukdom

Stipendiet är på 40 000 kronor, och skapades genom en donation från Kurt Persson, tidigare journalist på Dagens Nyheter. Stipendiet har tidigare gått till bland annat Reportrar utan gränser, Lasse Wierup och Katarina Gunnarsson.

Nathalie Forsström

9 mars, 2023 | blir ny chefredaktör för Säffletidningen.

Hon har de senaste åtta åren varit reporter på Säffletidningen.

Niclas Jonasson

9 mars, 2023 | blir ny chefredaktör på Dalslänningen.

Han kommer närmast från rollen som sportchef på Bohusläningen och ersätter Sofie Borg som går vidare till andra uppgifter inom koncernen.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies