Robert Stasinski

FOTO: Alessandra Di Pisa 15 januari, 2021 | har utsetts till ny chefredaktör för Konstnären.

Han har en bakgrund som konstnär, curator och skribent. Han har skrivit i bland annat Art Papers, Flash Art, Paletten, Glänta, Konstnären och Kunstkritik. Han har tidigare arbetat på bland annat Iaspis och Art Iniative på Handelshögskolan och är nu kursansvarig för Arts Management vid internationella mastersprogrammet i Curating vid Stockholms universitet.

Sofie Pehrsson

15 januari, 2021 | är ny kommunikationschef på Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF).

Hon har tidigare jobbat bland annat på TV4 Nyheterna, Sveriges Radios Ekonomiekot samt Ny teknik och har de senaste åren jobbat som vetenskapsredaktör på stiftelsen. SSF är en fri, oberoende aktör inom det offentliga forskningsfinansieringssystemet och finansierar forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Johanna Cardell

FOTO: Sven Lindwall 15 januari, 2021 | är ny biträdande redaktionschef på Expressen.

Hon arbetar i dag som planeringschef på tidningen. Tidigare har hon varit bland annat nyhetschef och nattchef på Expressen samt nyhetschef på Metro.

Joakim Magné

13 januari, 2021 | blir ny sportchef på Göteborgs-Posten.

Han kommer närmast från Sveriges Television i Stockholm där han varit ansvarig för rörligt nyhetsinnehåll på SVT.se. Tidigare har han jobbat med digitalt innehåll och transformation på Aller media samt jobbat i flera år på Aftonbladets nyhetsdesk.

Casper Danielsson

13 januari, 2021 | är ny pressansvarig på skogsindustrikoncernen Södra.

Han har tidigare arbetat som nyhetschef och redaktör på Expressen och har även varit reporter på Barometern-OTs redaktion i Kalmar. Senast kommer han från en tjänst på en kommunikationsbyrå i Stockholm.

Peter Wennblad

FOTO: Josefina Esperansa 12 januari, 2021 | blir ny ledarskribent och biträdande chef för ledarredaktionen på Svenska Dagbladet.

Han kommer närmast från rollen som public affairs-konsult på kommunikationsbyrån Paues Åberg men har även varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda, chefredaktör på Moderna Tider och redaktör på Magasinet Neo, samt lokalpolitiker på Gotland. Somrarna 1999-2000 arbetade han som vikarierande ledarskribent på SvD.

Andreas Ericson

FOTO: Sofia Ekström/SvD 8 januari, 2021 | förstärker Svenska Dagbladets ledarredaktion.

Han blir redaktör för den dagliga politikpodden Ledarredaktionen, som startade som ett experiment i början av 2019.

Niclas Wahlgren

8 januari, 2021 | blir ny programledare för NRJ Morgon.

Han kommer närmast från programmet NRJ där han sänt på eftermiddagarna. Senast han sände ett morgonprogram var på Lugna Favoriter 2013. Han delar programledarskapet med Messiah Hallberg och Klara Doktorow.

Erik Palm

8 januari, 2021 | blir tillsvidareanställd adjunkt vid JMK, Institutionen för Mediestudier vid Stockholms universitet.

Han är frilansjournalist och författare, specialiserad på undersökande journalistik och är medgrundare av Grävfonden.

Linda Hjertén

FOTO: Björn Lindahl/AB 8 januari, 2021 | återvänder till Aftonbladet.

Hon anställdes som reporter på Aftonbladet 2002. De senaste fyra åren har hon haft olika chefsroller på Dagens Nyheter, senast som chef för Stockholmsredaktionen. Nu när hon återvänder till Aftonbladet blir hon reporter, med uppdrag att stärka och utveckla Aftonbladets kriminaljournalistik.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies