Anna Hjorth

FOTO: Annika af Klercker 18 juni, 2018 | går över till frilansverksamhet med fokus på arbetslivsjournalistik.

Hon är i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för Hotellrevyn. Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör och reporter på Polistidningen, webbredaktör och researcher på TV4 Nyheterna och redaktör på Jusektidningen.

Elias Giertz

18 juni, 2018 | blir press- och PR-ansvarig för TV4 och C Mores dramasatsningar.

Han kommer närmast från Expressen där han varit sociala medier-reporter, redaktör och hovreporter.

Linda Svensson

FOTO: Annika af Klercker 15 juni, 2018 | blir ny chefredaktör för Hotellrevyn.

Hon kommer närmast från tjänsten som redaktionschef på Unionens tidning Kollega och har även arbetat som redaktör på A4 Text & form. Hon efterträder Anna Hjorth.

Petra Nordlund McGahan

11 juni, 2018 | blir programledare för kriminalmagasinet Brottscentralen i Expressen TV.

Hon har jobbat drygt 20 år på TV4. Tillsammans med Lisah Silfwer och Thabo Motsieloa ska hon leda Brottscentralen från och med augusti.

Linda Grimstedt

7 juni, 2018 | blir chefredaktör för tidningen Husdjur.

Hon har arbetat för LRF Media de senaste tio åren, varav de senaste snart tre åren som printredaktör för tidningen ATL där hon också  arbetat med webb-TV-satsningen. Dessförinnan arbetade hon som reporter på Land Lantbruk och nära tio år inom dagspress. Hon efterträder Britt-Marie Jafner som går i pension.

Daniel Kjellberg

7 juni, 2018 | blir ny chefredaktör och VD för Råd & Rön.

Han kommer närmast från TT Nyhetsbyrån där han haft olika arbetsledande befattningar. De senaste två åren har han varit redaktionschef. Han efterträder Carina Lundgren som går i pension efter 18 år på tidningen.

Erik Norbergh

7 juni, 2018 | har tillsvidareanställts som reporter på SVT Nyheter Sörmland.

Tidigare har han vikarierat på SVT Nyheters riksredaktion i Stockholm och på SR Ekot samt frilansat och arbetat som presskommunikatör. Han har också mångårig erfarenhet som reporter, programledare och redaktör på TV4s lokalredaktion i Umeå.

 

Pekka Heino

FOTO: Mattias Ahlm/SR 5 juni, 2018 | ska arbeta som programledare för Sisuradios eftermiddagstalkshow Iltapäivä i sommar.

Efter 30 år i TV-rutan återvänder han till radion för att prata på sitt modersmål finska. Han började sin radiokarriär som programvärd i dåvarande Riksradion och sedan som programledare i P3 för bland annat Radioapparaten och Frukostbrickan.

Fia Wirén

FOTO: Sveriges Radio 1 juni, 2018 | blir Sveriges Radios nya områdeschef i norr.

Hon har de senaste tre åren, vid sidan av tjänsten som redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten, periodvis haft flera parallella uppdrag, bland annat som chef för SVTs lokala redaktioner i Stockholm, Södertälje och Rinkeby samt för SVT Sapmi. De senaste nio månaderna har hon även varit ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västerbotten. Tidigare har hon arbetat i tidningsbranschen. Hon efterträder Eva-Britt Lennelöv.

Andreas Miller

31 maj, 2018 | har utsetts till ny förbundsordförande för chefsorganisationen Ledarna.

Han har jobbat 25 år på Sveriges Radio, varav de senaste 16 åren som chef. Han har varit programledare och producent på radioprogrammen Människor och tro och Studio Ett i P1. De senaste nio åren har han varit ordförande för Medieledarna, en branschförening inom Ledarna. Han efterträder Annika Elias.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies