Jonna Bergh

13 december, 2018 | blir ny chefredaktör för Damernas Värld. 

Hon efterträder Martina Bonnier som varit chefredaktör sedan 2011 och nu väljer att arbeta med sitt eget varumärke kring mode och skönhet. Jonna Bergh fortsätter samtidigt som chefredaktör för modemagasinet Styleby.

Hannes Nelander

12 december, 2018 | blir programledare för SVT Morgonstudion.

Hannes Nelander slutar på SR P4 Uppland för ett vikariat som programledare på SVT Morgonstudion. Han ersätter Pelle Nilsson som går på föräldraledighet. Hannes Nelander har tidigare arbetat på SVT, på ABC och Rapport, och på Expressen TV och TV4.

Jonathan Jeppsson

11 december, 2018 | blir nyhetschef på Aftonbladet.

Han kommer från och med årsskiftet att leda nyhetsredaktionen tillsammans med Hanna Olsson. Han efterträder Martin Schori som tidigare i höstas utsågs till grävchef på Aftonbladet. I samband med att han tillträder som nyhetschef går Jonathan Jeppsson också in i Aftonbladets redaktionsledning.
Jonathan Jeppsson, 46, kom till Aftonbladet år 2000. Han började på Sportbladet innan han några år senare, 2009, blev redaktör på nyhetsredaktionen. De senaste fyra åren har han lett Aftonbladets samhällsredaktion och ansvarat för tidningens politikbevakning.
I samband med att Jonathan Jeppsson går in som nyhetschef vid sidan om Hanna Olsson justeras nyhetsorganisationen. Hanna Olsson blir nyhetschef med ansvar för det snabba dagliga nyhetsflödet medan Jonathan Jeppsson har ett långsiktigt nyhetsfokus.

Cilla Benkö

FOTO: Tor Johnsson 7 december, 2018 | är omvald till Europeiska radio- och tv-unionens (EBU) styrelse.

Mandatperioden sträcker sig till december 2020. I styrelsen sitter elva ledamöter, med Tony Hall (BBC) som ordförande och Delphine Ernotte Cunci (France Télévisions) som vice ordförande.

Sofia Taavitsainen

FOTO: Anna Thodenius / SVT 7 december, 2018 | blir kanalchef för SR Stockholm.

Hon kommer från tjänsten som nyhetschef/biträdande programchef för Minoriteter och ansvarig utgivare för SVTs programutbud på minoritetsspråk.

Hon tillträder sin nya tjänst på Sveriges Radio den 1 mars 2019, men i praktiken först i november 2019 efter sin föräldraledighet.

Sofia Taavitsainen var tidigare områdeschef för Område Sisu och Romano samt kanalchef för Sisuradio på Sveriges Radio innan hon kom till SVT.

András Frimmel

7 december, 2018 | blir ny AD på Hem & Hyra.

Han kommer närmast från Aftonbladet, där han jobbat på bland annat Resa och nattredaktionen. Han efterträder Tommy Simonsen som går i pension.

Katarina Wennstam

3 december, 2018 | blir ny frilansmedarbetare på Expressens kultursida.

Hon har tidigare arbetat som kriminalreporter på Sveriges Television och har i många år skrivit om ämnen som rör feminism, sexualbrott och skamkultur. 2002 fick hon sitt genombrott som författare med den Augustprisnominerade boken Flickan och skulden, som 2004 följdes av boken En riktig våldtäktsman. År 2016 utkom Flickan och skammen. Parallellt med fackböckerna har hon även skrivit spänningslitteratur.

2017 tilldelades Katarina Wennstam Eva Moberg-stipendiet av Fredrika Bremer-förbundet och utmärkelsen Årets kvinnogärning av Roks, Riksorganisationen för Kvinnojourer och Tjejjourer i Sverige.

Örjan Björklund

30 november, 2018 | lämnar jobbet som chefredaktör för Lärarnas Tidning och går till Dagens Samhälle.

Örjan Björklund tillträdde som chefredaktör för Lärarnas Tidning och Chef & Ledarskap 2015, men lämnar nu Lärarförbundets tidningsavdelning. Efter jul börjar han som biträdande nyhetschef på Dagens Samhälle. Han har tidigare arbetat som redaktionschef på tidningen.

Anna Charlotta Gunnarson

FOTO: Staffan Löwstedt 27 november, 2018 | blir Svenska Dagbladets schlagerskribent under Melodifestivalen och Eurovision 2019.

Hon har tidigare suttit i Melodifestivalens Stockholmsjury och i den internationella ESC-juryn.

Peter Carlsson

22 november, 2018 | blir ny ansvarig utgivare för Dala-Demokraten.

Samtidigt fortsätter han sitt uppdrag som nyhetschef. Han efterträder Lisa Pehrsdotter.

Peter Carlsson har lång bakgrund på Dala-Demokraten. De senaste 20 åren har han haft arbetsledande funktioner på tidningen, varav nästan uteslutande som nyhetschef.

Helena Nyman, chefredaktör på Dalarnas Tidningar, tar över utgivarskapet för dalademokraten.se.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies