Andreas Jennische

20 januari, 2021 | blir chef för Dagens Nyheters Stockholmsredaktion.

Han är idag nyhetschef på Fastighetsnytt. Han ersätter Linda Hjertén.

Susanna Lundell

20 januari, 2021 | förstärker Arbetsvärldens redaktion på frilansbasis under ett år.

Hon kommer att jobba som reporter och arbeta med tidningens undersökande journalistik. Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör för Kollega och för Kommunalarbetaren. Tjänsten på Arbetsvärlden är på deltid och Susanna Lundell kommer att ha andra frilansuppdrag samt läsa Kommunikation, ledarskap och hälsa på Stockholms universitet.

Stina Klüft

18 januari, 2021 | har tilldelats rollen som projektledare för att leda och utveckla samarbeten mellan Sveriges Televisions lokala redaktioner och riksprogrammen.

Hon kommer närmast från projektledarjobb på Sveriges Television i Umeå, där hon arbetat med Sverige idag. Hon efterträder Anton Svendsen som är redaktionschef på SVT Väst.
 

Maggie Strömberg

FOTO: Daniel Wiklander/Scoop 18 januari, 2021 | har anställts på Svenska Dagbladets nyhetsredaktion och politikgrupp.

Hon har senast arbetat som politikskribent knuten till Expressen och har tidigare bland annat varit reporter på Sveriges Radio. Hon har även skrivit reportageboken Vi blev som dom andra – Miljöpartiets väg till makten.

Torbjörn Nilsson

FOTO: Daniel Wiklander/Scoop 18 januari, 2021 | går till Svenska Dagbladets nyhetsredaktion och politikgrupp.

Han har närmast arbetat som politikskribent knuten till Expressen och var med och startade tidningen Fokus där han också var politikredaktör. Han har två gånger utsetts till Årets journalist av Sveriges Tidskrifter och 2016 till Årets stilist av Journalisten.

Robert Stasinski

FOTO: Alessandra Di Pisa 15 januari, 2021 | har utsetts till ny chefredaktör för Konstnären.

Han har en bakgrund som konstnär, curator och skribent. Han har skrivit i bland annat Art Papers, Flash Art, Paletten, Glänta, Konstnären och Kunstkritik. Han har tidigare arbetat på bland annat Iaspis och Art Iniative på Handelshögskolan och är nu kursansvarig för Arts Management vid internationella mastersprogrammet i Curating vid Stockholms universitet.

Sofie Pehrsson

15 januari, 2021 | är ny kommunikationschef på Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF).

Hon har tidigare jobbat bland annat på TV4 Nyheterna, Sveriges Radios Ekonomiekot samt Ny teknik och har de senaste åren jobbat som vetenskapsredaktör på stiftelsen. SSF är en fri, oberoende aktör inom det offentliga forskningsfinansieringssystemet och finansierar forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Johanna Cardell

FOTO: Sven Lindwall 15 januari, 2021 | är ny biträdande redaktionschef på Expressen.

Hon arbetar i dag som planeringschef på tidningen. Tidigare har hon varit bland annat nyhetschef och nattchef på Expressen samt nyhetschef på Metro.

Joakim Magné

13 januari, 2021 | blir ny sportchef på Göteborgs-Posten.

Han kommer närmast från Sveriges Television i Stockholm där han varit ansvarig för rörligt nyhetsinnehåll på SVT.se. Tidigare har han jobbat med digitalt innehåll och transformation på Aller media samt jobbat i flera år på Aftonbladets nyhetsdesk.

Casper Danielsson

13 januari, 2021 | är ny pressansvarig på skogsindustrikoncernen Södra.

Han har tidigare arbetat som nyhetschef och redaktör på Expressen och har även varit reporter på Barometern-OTs redaktion i Kalmar. Senast kommer han från en tjänst på en kommunikationsbyrå i Stockholm.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies