Michael Nystås

7 april, 2021 | är ny redaktör för Anhörigas Riksförbunds medlemstidning Vi Anhöriga.

Han har tidigare varit verksam som frilansskribent och kommunikatör. Anhörigas Riksförbund verkar för anhöriga till människor, som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller ålder, behöver hjälp att klara sin vardag. Förbundet organiserar 5 000 medlemmar i närmare 60 lokalföreningar runt om i landet.

Daniel Swedin

31 mars, 2021 | blir ny politisk redaktör på Arbetet.

Han har många års erfarenhet som ledarskribent på Aftonbladet och kommer närmast från en tjänst som talskrivare åt statsminister Stefan Löfven. Han efterträder Martin Klepke, som går i deltidspension och som kvarstår som ledarskribent på deltid.

Fredrik Svedjetun

31 mars, 2021 | blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Market och Dagligvarunytt.

Han kommer närmast från jobbet som chefredaktör för Dagens Media och Resumé. Han har varit chefredaktör för Dagens Media i elva år och för Resumé i tre år.

Mats Hellmark

30 mars, 2021 | har utsetts till tillförordnad chefredaktör för tidskriften Sveriges Natur.

Han har tidigare varit redaktör på Sveriges Natur och före det bland annat redaktionssekreterare, layoutansvarig och reporter på tidningen Journalisten.

Rebecka Martikainen

FOTO: Tomas Hallstan/SVT 29 mars, 2021 | blir ny digital dagchef på riksnyheterna på SVT Nyheter.

Hon är anställd som onelineredaktör på Sveriges Television men arbetar just nu som snabbgranskningsredaktör i riksnyheternas grävgrupp. Tidigare har hon bland annat arbetat i flera olika roller på Expressen, bland annat som nyhetschef. Hon efterträder Karin Ekman som nyligen utsetts till onlínechef.

Karin Tideström

25 mars, 2021 | är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Omvårdnadsmagasinet.

Hon har tidigare bland annat varit chefredaktör för Reumatikervärlden och tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Chefstidningen och Tandläkartidningen.

Jenny Nordlander

25 mars, 2021 | blir tillförordnad redaktionschef på produktionsbolaget Filt som gör radio för bland annat Sveriges Radio.

Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, varit chefredaktör för Nöjesguiden och nu senast varit redaktör och programledare på SVT Kulturnyheterna. Hon har även varit producent för kulturprogrammet P3 klubben under en kort tid.

Amanda Broberg

FOTO: Olle Sporrong 25 mars, 2021 | blir ny fristående kolumnist på Göteborgs-Tidningens (GT) ledarsida.

Hon jobbar på Timbro och skriver även krönikor i Borås Tidning, där hon tidigare vikarierat som ledarskribent. Hon har även skrivit på ledarplats i Barometern. Hon efterträder Csaba Bene Perlenberg.

Susanna Arpi

FOTO: Anna Benker/SR 25 mars, 2021 | blir ny redaktionschef på Sveriges Radio P3 i Malmö.

Hon ska bland annat leda den digitala desken och hiphopkanalen P3 Din gata och kommer också att vara chef för de reportrar som är knutna till P3 Nyheter och Musikguiden. Hon har jobbat i 13 år i Danmarks Radio, senast som kanalansvarig för P2 och P8 Jazz samt kanalredaktör för P1 i utbudet och var med och formade DRs utbud och kanalstrategier för radio och poddar. Hon har också jobbat som journalistisk chef för radionyheterna och P1 Morgon i DR Nyheder och har en rad redaktörsjobb bakom sig. Sedan augusti i fjol har hon varit tillförordnad riksprogramchef för P1, P2 och P4 i Malmö. Hon ersätter Danina Mahmutovic som flyttar till annan tjänst på SR inom Play.

Johan Wirfält

FOTO: Volante förlag 22 mars, 2021 | blir förläggare på Volante förlag.

Han har en lång karriär som journalist och publicist bakom sig, bland annat som chefredaktör för Rodeo och onlinechef på SVT Debatt. Närmast kommer han från Kulturhuset Stadsteatern där han arbetat med debatt-, seminarie-, och filmverksamheten samt det digitala innehållsarbetet under pandemin.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies