Carolina Källestål

14 december, 2017 | blir Sveriges Televisions nya Allmän-TV-chef för Umeå, Göteborg och Malmö.

Hon började på SVT 2014 som nyhetschef inom Lokala nyheter med placering i Malmö. Hon har tidigare arbetat som programchef för lokala nyheter och med programutveckling för Nyhetsbolaget och som redaktionschef med fokus på program- och organisationsutveckling inom TV4-gruppen. Där har hon även varit producent för dokumentärer och liveprogram. Hon efterträder Emma Kronqvist.

Jennifer Wegerup

13 december, 2017 | blir ny kolumnist i Expressen.

Hon återvänder efter en lång sejour på Sportbladet och Aftonbladet. Hon frilansar även för tidningar som La gazetta dello sport i Italien.

Alicia Heimersson

13 december, 2017 | blir ny reporter på Dagens Arena.

Hon kommer närmast från Expressen där hon varit reporter. Tidigare har hon bland annat jobbat som nyhetsreporter på Göteborgs-Posten och som webbredaktör på Svenska Dagbladet Kultur. 

Victoria Greve

FOTO: Erik Greve 12 december, 2017 | är ny idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Posten.

Hon  kommer närmast från rollen som undersökande journalist på produktionsbolaget Jigsaw Productions. Tidigare har hon bland annat arbetat som reporter på Kulturnyheterna och Sveriges Radio och som redaktör på Expressen Kultur.

Carl Åkerlund

12 december, 2017 | och Mia Rogersdotter Olofsson blir nya redaktörer för tidskriften Provins.

Den nye redaktören Carl Åkerlund är kulturskribent och dramatiker. Fotografen och konstnären Mia Rogersdotter Olofsson blir bildredaktör. De efterträder Helena Fagertun och Fanny Carinasdotter. Kvar på redaktionen är Pernilla Berglund. Nästa års första nummer görs av Pernilla Berglund och en gästredaktör: författaren Anna Jörgensdotter.

Mattias Karlsson

11 december, 2017 | är ny politisk redaktör på Hallandsposten.

Han kommer närmast från rollen som politisk sekreterare i Helsingborgs kommun och var mellan 2009 och 2016 politisk redaktör på Skånemedia. Han har en magisterexamen i vetenskapsjournalistik efter studier vid Lunds och Umeå universitet och har tidigare jobbat som journalist på bland annat Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Jonas Henningsson

8 december, 2017 | blir chefredaktör för nystartade American Trails.

Jonas Henningsson har tjugo års erfarenhet som frilansjournalist och redaktör, för bland andra Aftonbladet, SvD, Vagabond, C/o Hops och DI Weekend. American Trails är ett kvartalsmagasin om USA som kommer ut både i en engelsk edition och i en svensk upplaga.

Morgan Schmidt

7 december, 2017 | blir ny chefredaktör för Värmlands Folkblad.

Han har arbetat på VF sedan 2005 och kommer närmast från tjänsten som nyhetschef.

Sandra Troedson

7 december, 2017 | går in som delägare i byrån Kate redaktionell design.

Hon kommer närmast från en tjänst som byråchef på Chiffers kontor i Halmstad.

Staffan Erfors

7 december, 2017 | lämnar sin tjänst som chefredaktör för Metro och blir delägare och VD i ett mäklarföretag.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalistfonden stipendier
SVD söker medarbetare

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies