Thomas Hermansson

25 november, 2020 | blir ny ledarskribent på Barometern-OT i Kalmar.

Han genomför för närvarande mastersstudier vid Lunds universitet. Han har sedan tidigare en teol kand vid Uppsala universitet. Han har genomgått Svenska Nyhetsbyråns skribentskola och har under senare år vikarierat och praktiserat på ledarredaktioner såsom Smålandsposten, Barometern, Nya Wermlands-Tidningen och Svenska Nyhetsbyrån.

Evelina Nedlund

24 november, 2020 | har anställts som reporter på Dagens Industri och Di Digital.

Hon kommer närmast från rollen som redaktör och reporter på Source Media och CNN Business i New York där hon var techreporter. Hon har tidigare arbetat på Expressen TV och på Sveriges Television.

Fouad Youcefi

FOTO: Tor Johnsson 24 november, 2020 | har rekryterats till SVT Nyheters utrikesredaktion.

Han ska arbeta som reporter med särskild inriktning på undersökande journalistik. Han har jobbat på SVT Nyheter Väst i Göteborg mellan 2016 och 2020 och dessförinnan bland annat på SVT Nyheter Uppsala och SVTs Uppdrag granskning.

Inger Arenander

FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman 20 november, 2020 | går till Svenska Dagbladets nyhetsredaktion.

Hon har större delen av sitt yrkesliv arbetat på Sveriges Radio där hon började som politikreporter på Ekot 1984. Hon var med och startade Ekots Lördagsintervju och har även varit inrikespolitisk kommentator på Ekot under många år.

Patric Hamsch

FOTO: Björn Lindahl 20 november, 2020 | lämnar tjänsten som sportchef på Aftonbladet och blir redaktionell digitalchef på NWT Media.

Han fortsätter leda Sportbladet under tiden som en ny sportchef rekryteras. På NWT Media blir han chef för bolagets gemensamma breakingdesk, samt får ansvar för att leda NWT Medias redaktionella digitala omställning. Han har tidigare varit redaktionschef på SVT Nyheter Värmland mellan 2008 och 2011 och arbetat på SVT Sport som nyhetschef och digital chef.

Anna-Klara Aspegren

18 november, 2020 | är ny chefredaktör för Villaägarnas Riksförbunds magasin Villaägarna.

Hon är anställd på contentbyrån Make Your Mark. Tidigare har hon varit kommunikationsstrateg i ett regeringsuppdrag för hållbarhet i byggbranschen. Dessförinnan har hon haft en lång karriär inom bostads- samhällsplanerings- och arkitekturjournalistik samt design och inredning.

Caroline Lagergren

FOTO: Mattias Ahlm/SR 12 november, 2020 | är ny redaktionschef för Sveriges Radio P3 Stockholm.

Hon har närmast varit tillförordnad chef för P3 Stockholm och har under de senaste fem åren varit chef för P3 Nyheter. Hon har också vikarierat som utrikeskorrespondent i New York och dessförinnan arbetat på bland annat Radiosporten.

Anna Rastner

FOTO: Bauer Media 9 november, 2020 | blir ansvarig för allt innehåll på Bauer Media.

Hon kommer närmast från Utbildningsradion där hon varit utbudschef. Dessförinnan var hon programchef för TV4 och har även varit med om att forma den digitala transformeringen för Expressen och Mittmedia. På Bauer Media får hon det övergripande ansvaret för all innehållsverksamhet för radiostationerna Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Vinyl FM, Retro FM, Svensk pop och Lugna klassiker samt plattformarna Podplay och Radioplay.

Anders Ljung

9 november, 2020 | anställs som redaktionssekreterare i bolaget Jakt & Fiskejournalen.

Han får en central roll inom bolaget som ger ut Jaktjournalen, Jaktmarker & Fiskevatten samt det årliga numret av tidningen Älgjakt. Han kommer närmast från Jakt & Jägare där han arbetat i drygt 21 år. Dessförinnan arbetade han som reporter och redigerare på Sala Allehanda och Värnpliktsnytt.

Patrik Lundberg

6 november, 2020 | blir reporter på Dagens Nyheter.

Han har skrivit flera böcker, nu senast Fjärilsvägen, och har tidigare jobbat som reporter på Helsingborgs Dagblad. Under flera år skrev han krönikor i Aftonbladet och därefter har han medverkat med essäer och krönikor i Expressen. I DN ska han främst skriva reportage men även krönikor.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies