Malin Lernfeldt

25 november, 2022 | är ny chefredaktör och vd på Liberala Nyhetsbyrån, LNB.

Hon kommer närmast kommer från jobbet som kommunikationsstrateg hos Västra Götalands läkarförening, Läkarförbundets avdelning i Västra Sverige, och har sedan tidigare varit frilansskribent på LNB.

LNB servar dagligen ett 30-tal tidningar med liberala ledartexter och krönikor.

Mattias Persson

25 november, 2022 | har anställts som sportreporter med hockeyfokus på Örnsköldsviks Allehanda.

Han har tidigare jobbat som reporter/redaktör på Hockeynews och på sporten på Helsingborgs Dagblad.

Niclas Sjögren

24 november, 2022 | är ny chefredaktör på Åka Skidor.

Han har tidigare startat och producerat flera destinationsmagasin, samt har regelbundet bidragit med journalistik i magasin som Åka Skidor och Utemagasinet, och har även gjort skid- och vinterbilagor till flera av de större magasinen och dagstidningarna i Sverige. 

Svante Larsson

24 november, 2022 | har anställts som frontchef på VLT.

Tjänsten innebär att vara arbetsledande webbredaktör på redaktionen.

Svante Larsson lämnar ett jobb som sändningsproducent på Göteborgs-Posten. Han har tidigare jobbat på VLTs systertidning Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Carl Sköldbäck

24 november, 2022 | har anställts som frontchef på VLT.

Tjänsten innebär att vara arbetsledande webbredaktör på redaktionen.

Carl Sköldbäck kommer närmast från Expressen där han har en roll som tv-webbredaktör.

Johan Hilton

23 november, 2022 | blir kulturchef på Göteborgs-Posten.

Han kommer närmast från Dagens Nyheter där han arbetat som teaterkritiker och redaktör sedan 2016. Han har tidigare varit biträdande kulturchef på Expressen. Hilton tillträder tjänsten i början av nästa år.

Åsa Edlund Jönsson

17 november, 2022 | chef på SVT Sport, blir ny generalsekreterare för SOK.

Hon började på SVT Sport 1999, efter att tidigare ha arbetat några år på Canal+. På SVT har hon bland annat arbetat som reporter, programledare och kommentator för många av sportens livesändningar – exempelvis OS och flera olika VM – och nyhetsprogram (Sportnytt och Sportspegeln).

I maj 2016 gick hon in i rollen som SVT:s sportchef.

Björn Werner

FOTO: Staffan Löwstedt/SvD 15 november, 2022 | ansluter som frilansmedarbetare till Svenska Dagbladets kulturredaktion.

Han har varit kulturchef på Göteborgs-Posten sedan 2017, men slutade 2022 för att flytta till Stockholm. Tidigare har han skrivit för bland annat Nöjesguiden och Café samt varit tf chefredaktör för magasinet Arena.

Johan Fyrk

14 november, 2022 | är ny reporter på Hem & Hyras riksredaktion.

Johan Fyrk har de senaste åren utmärkt sig som en ledande grävreporter inom tidskriftsvärlden, med två nomineringar till Guldspaden, 2020 och 2022, samt en nominering till Tidskriftsprisets kategori Årets granskning, 2020. Han har också skrivit den uppmärksammade boken Svartjobbsfabriken (Verbal förlag) där han blottlägger några av de värsta avarterna inom svensk arbetslivskriminalitet.

Närmast kommer Johan Fyrk från tidningen Byggnadsarbetaren, men under kriget i Ukraina har han haft en specialroll på Dagens Nyheter, som granskare av ukrainska människors levnadsvillkor i Sverige.

Fredrik Virtanen

9 november, 2022 | är ny krönikör i VLT.

Fredrik Virtanen har en mångårig yrkesbakgrund på Aftonbladet, bland annat som kolumnist och korrespondent. Åren 2006-2009 var han programledare för talkshowen ”Studio Virtanen” på TV8. Han är också författare till flera böcker.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies