Bengt Falkkloo

22 september, 2020 | har avlidit i en ålder av 73 år.

Han efterlämnar makan Dagmar och sönerna Erik och Carl med familjer.
Bengt eller Falkis som han gärna kallade sig kom in i styrelsen för Stockholms journalistseniorer 2017. Han blev snabbt en central person i styrelsearbetet. Vi kommer att sakna honom mycket som vän och aktiv styrelsemedlem i vår seniorstyrelse. Med intresse och engagemang tog han sig an olika arbetsuppgifter, flera gånger som moderator vid lunchsammankomsterna. Falkis var sparsmakad och ingen vän av långa utläggningar. Men han hade en märklig förmåga att bara med några ord få mycket sagt. Det präglade också hans stillsamma men träffande och underfundiga humor.
Falkis, tidigt faderlös och uppvuxen med mamma Greta i Härnösand var ingen vän av skolan men skriva ville han. Han började sin journalistbana på Nya Norrland och sedan på Sundsvalls Tidning. I år är det 50 år sedan han knöts till Dagens Nyheter. Där var han polisreporter, allmänreporter och kungareporter. Han blev snabbt uppskattad och omtyckt; en DN-reporter med många goda kvaliteter. Innan Bengt år 2004 blev informationschef tjänstgjorde han som rikskorrespondent och resande reporter. Han lämnade Dagens Nyheter 2009 med avtalspension.
Hans sista hälsning till oss i journalistseniorernas styrelse i juni var typisk för Falkis: ”Nu har jag fått mitt enkelrum på Karro. Snyggt och prydligt, gratis Ramlösa o roomservice. Och i morgon operationsbordet. Gruvsamt, men det finns dom som har det värre.”
Nu är vi andra kvar, vi som nu går miste om allt det Falkis hade kvar att ge. Saknaden efter honom är stor.
                        Göran Elgemyr, Robert Björkenwall och Tönu Nilsson

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies