Marika Långström

FOTO: Christine Olsson 15 augusti, 2018 | blir ny redaktör på TV4.

Hon kommer närmast från tjänsten som övergripande nyhetschef på TT. Hon har tidigare arbetat på bland annat Expressen, GT och GP. 

Stina Abenius

15 augusti, 2018 | blir ny redaktionell utvecklingschef på Bonnier News affärsområde lifestyle.

Hon kommer närmast från tjänsten som publicistisk direktör på Aller Media. Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör för Tara och arbetat på Expressen. Inom Bonnier News lifestyle finns varumärken som Mitt Kök, Leva&Bo, Allt om Resor, Söndag, e-handeln Happy Green och mäklartjänsten Hitta Hem.  

Jonas Leksell

FOTO: Micke Grönberg/SR 15 augusti, 2018 | tar över Barnmorgon i Sveriges Radio.

Han har tidigare arbetat som polis och varit trummis. Sin TV-karriär började han som panelmedlem i ZTVs Knesset. Han har gjort flera barnprogram, bland annat Myror i brallan och Bolibompa i Barnkanalen. Senast var han den hemlige agentchefen V i programmet Agenterna. Han efterträder Farzad Farzaneh.

Jenny Nordlander

FOTO: Nöjesguiden 15 augusti, 2018 | är ny redaktör och programledare på SVTs Kulturnyheterna.

Hon kommer närmast från jobbet som chefredaktör för Nöjesguiden och är aktuell med boken Mellan raderna. En bok om att vara kvinna och journalist.

Björn Dickson

13 augusti, 2018 | blir ny reporter och moderator på Fastighetsvärlden.

Han har tidigare arbetat på Svenska Dagbladet, Nyhetsbrevet Risk & Försäkring och Tidningen Byggindustrin. Han har också arbetat som frilans. Under de senaste åren har han arbetat som reporter på SR Ekot där han har varit knuten till Ekonomiekot.

Nina Marjavaara

13 augusti, 2018 | blir ny PR-ansvarig på Smålands Musik och Teater, med placering i Kulturhuset Spira i Jönköping.

Hon lämnar koncernen Hall Media där hon varit verksam sedan 2005, bland annat i fem år som kulturredaktör på Jönköpings-Posten. Närmast har hon varit featureredaktör med ansvar för bilagan Helg i JP. Hon inledde sin journalistkarriär på Aftonbladet Resa 2004.

Staffan Dopping

13 augusti, 2018 | knyts till tidskriften Kvartal.

Staffan Dopping kommer under hösten att arbeta med Kvartals valbevakning, huvudsakligen kommer han att leda samtal och paneler. Han har de senaste åren varit verksam som kommunikationskonsult och informationsdirektör i Försvarsmakten, och har tidigare en mångårig erfarenhet som journalist och programledare inom främst public service.

Anna Rastner

FOTO: Jon Lindholm 13 augusti, 2018 | blir ny utbudschef på Utbildningsradion (UR).

Hon har tidigare arbetat på bland annat Expressen, Mittmedia och TV8. Närmast kommer hon från tjänsten som programchef på TV4, där hon tidigare även varit digital programchef.

Nina van den Brink

29 juni, 2018 | är ny kulturredaktör på magasinet Fokus.

Hon kommer närmast från DI Weekend där hon varit reporter och biträdande redaktör samt från Aller media där hon var novellredaktör. Hon har även arbetat som nyhetsreporter på Dagens Industri samt på Expressen, Computer Sweden, Internetworld och Situation Stockholm.

Carin Rostrup Lundquist

26 juni, 2018 | Bagarmossen, har avlidit vid 73 års ålder.

Hon började på TT i mars 1969 och kom att stanna i nästan 38 år, till 2007, då hon valde att sluta några år före sin 65-årsdag. Under sin verksamma tid arbetade hon på utrikesredaktionen, under många år som biträdande utrikeschef, men oftast som reporter eller nyhetsredaktör. 1993 fick hon TTs språkpris och hon var också en av idékläckarna till den branschgemensamma Mediespråksgruppen som bildades i början av 90-talet.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies