Daniel Öhman och My Vingren

22 oktober, 2018 | har tilldelats radio- och tv-priset Prix Europa i kategorin Radio Current Affairs.  

De får priset för P1-dokumentären ”Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna”.

I kategorin bästa online-projekt vann SVTs app Språkplay.

Prix Europa är en europeisk mediefestival där de bästa public service-produktionerna inom TV, radio och internet i Europa utses. I år hölls festivalen i Berlin.

Här kan du se en lista med alla vinnare.

Jack Werner

FOTO: Tor Johnsson 22 oktober, 2018 | ,författare och journalist, får Ludvig Nordström-priset 2019.

Priset är på 15 000 kronor och delas ut i Härnösand i vår.

Ur motvieringen:

I ett allt hetsigare medieklimat söker han otåligt och medvetet nya arenor för att i rollen som reporter, föreläsare, bloggare, poddare och folkbildare påminna oss om vikten av källkritik, faktagranskning och etik. Genom att kritiskt analysera små och stora nyhetshändelser sätter han fokus på hur våra uppfattningar om samtiden formas i ett nytt medielandskap.

Carole Cadwalladr

18 oktober, 2018 | får Stieg Larsson-priset 2018.

Hon får priset för sitt scoop om Cambridge Analytica-skandalen. Carole Cadwalladr arbetar för brittiska The Guardian och skriver featurejournalistik för söndagstidningen The Observer som ägs av Guardiangruppen. Hon har studerat litteratur vid Oxfords universitet och har tidigare arbetat på The Daily Telegraph.

Stieg Larsson-priset på 200 000 kronor har instiftats av Norstedts tillsammans med Stiegs Larssons far och bror, Erland och Joakim Larsson. Priset delas ut till en person och/eller organisation som verkar i Stieg Larssons anda.

Simon Löfroth

17 oktober, 2018 | blir ny redaktör på SVT Nyheter Online.

Han är i dag livechef på DN.se och tillträder sin tjänst på SVT den 7 januari. Simon Löfroth har tidigare bland annat arbetat som Ipad-redaktör på Expressen och webbredaktör och reporter på Svenska Dagbladet.

Sakine Madon

FOTO: Tor Johnsson 17 oktober, 2018 | blir ny politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning.

Hon ersätter Håkan Holmberg, som går i pension. Sakine Madon kommer senast från en tjänst som politisk redaktör på Vestmanlands Läns Tidning, VLT, där hon verkat sedan 2016. Hon är 38 år, är uppväxt i Uppsala och har tidigare bland annat tjänstgjort som politisk redaktör på tidningen Norran samt varit krönikör i Expressen och Dagens Samhälle.

Sakine Madon tillträder preliminärt den 3 december. Hennes företrädare Håkan Holmberg går i pension efter många år på UNT, men kommer även fortsättningsvis att medverka på ledarsidan som frilansskribent.

Malin Gotlin

17 oktober, 2018 | är utsedd till Årets afasivän av Afasiföreningen i Örebro län.

Hon är reporter på SVT Nyheter Örebro och får priset för sin reportageserie om afasi som publicerades i februari i år.

Per Hagström

11 oktober, 2018 | har börjat som reporter på Polistidningen.

Han kommer närmast från Lärarnas Tidning och Chef & Ledarskap. Tidigare har han varit reporter på Sveriges Radio och Nyhetsbyrån Siren.

Marit Hübinette

11 oktober, 2018 | blir ny chef för Morgonstudion på SVT.

Under de senaste två åren har hon utvecklat och projektlett Morgonstudion, med ansvar för innehåll och form. Nu utökas mandatet till en chefstjänst. Hon har tidigare arbetat som projektledare, redaktör, reporter och programledare på SVT. Dessförinnan på TV4.

Johanna Jackson

11 oktober, 2018 | anställs på tidningen Vi för att utveckla det digitala berättandet.

Hon kommer från en tjänst som digital redaktör på Egmont med ansvar för Vagabond. Hon tillträder tjänsten den 20 januari.

Malin Ljung

11 oktober, 2018 | blir nyhetsredaktör på Expressens nöjesavdelning.

Hon har tidigare jobbat på Expressen som webbredaktör mellan 2013 och 2016. De senaste två åren har hon arbetat hos Aller Media, där hon ansvarat för den digitala satsningen och dess uppbyggnad på Hänt.se, samt det dagliga nyhetsarbetet där. Tidigare finns även Södermanlands Nyheter och NWT bland arbetsgivarna. Malin Ljung tillträder tjänsten vid årsskiftet.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies