Matilda Gustavsson

19 mars, 2018 | reporter på Dagens Nyheter, har tilldelats priset Det gyllene förstoringsglaset för sina reportage om Kulturprofilen och Klubben.

Hon får priset med motiveringen: ” När rörelsen #Metoo kom till Sverige blev sociala medier-diskussionen som följde årets viktigaste, och Matilda Gustavsson tog sig an den med källkritiken som verktyg. Tack vare hennes arbete fick kvinnors berättelse ett genomslag de aldrig annars kanske hade fått. I en storm av vittnesmål gick hon till botten med de starkaste, och som ett resultat förändrade hon Sverige.” Priset delas ut av Metros Viralgranskaren och Internetstiftelsen i Sverige.

Micael Dahlen

16 mars, 2018 | är ny kolumnist i Aftonbladet.

Micael Dahlen är professor i ekonomi och författare. Han kommer även att medverka i AB Morgon på Aftonbladet TV varannan vecka.

Ulrica Schenström

16 mars, 2018 | är ny kolumnist i Aftonbladet.

Ulrica Schenström är kommunikationsrådgivare och ordförande för Moderatkvinnorna, samt politisk kommentator i Åsiktskorridoren, Aftonbladets ledarredaktions podd.

Malin Persson Giolito

16 mars, 2018 | är ny kolumnist i Aftonbladet.

Malin Persson Giolito har en bakgrund som jurist med mångårig erfarenhet från advokatbyrå och från EU-kommissionen i Bryssel, men är i dag författare på heltid.

Daniel Legue

15 mars, 2018 | blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Uppsala.

Närmast kommer han från en tjänst som digital dagchef på SVT riksnyheter i Stockholm. Han har tidigare arbetat i olika roller på Upsala Nya Tidning, bland annat som allmän- och sportreporter.

Ulf Nilson

12 mars, 2018 | har gått bort, 84 år gammal.

Ulf Nilson föddes i Slöinge, Halland, 1933. Han var under många år Expressens världsreporter och var journalist på tidningen i över ett halvsekel. Till Expressen kom Ulf Nilson via bland andra Hallands Nyheter, Kvällsnytt, Folket i Bild, Vecko-Revyn, Bildjournalen och Se, skriver Expressens Thomas Mattsson i sin minnestext över Nilson.

”Hans betydelse för Expressen kan knappast överskattas”, skriver Thomas Mattsson.

 

Yukiko Duke

5 mars, 2018 | blir ny fast kritiker på Svenska Dagbladet Kultur.

Yukiko Duke har en mångårig bakgrund som författare, översättare, kritiker, programledare och konstnärlig ledare för festivalen Stockholm Literature. Hon har bland annat varit verksam som kritiker på SVT och är redaktör på Vi Läser.

Clara Törnvall

5 mars, 2018 | har tillsvidareanställts som producent på Sveriges Radio P2.

Hon kommer närmast från SVT och Kulturnyheterna där hon arbetat som programledare och redaktör. Tidigare har hon även jobbat med SVT-program som Kulturstudion och Babel och gjort dokumentärfilmen "Konstsamlaren och katastrofen" för K Special. På P2 kommer hon att producera programmen Musikrevyn och P2 Dokumentär. 

Pablo Dalence

FOTO: Anna Franck 2 mars, 2018 | blir kvällsprogramledare i Ekots liveteam.

Som kvällsprogramledare i Ekots liveteam kommer Pablo Dalence även att köra Studio Ett samt Studio Ett Kväll.

Mikael Sjödell

FOTO: Mattias Ahlm 2 mars, 2018 | blir ordinarie programledare för Studio Ett.

Han flyttar till Studio Ett från Kaliber på Sveriges Radio.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies