Linda Swartz

10 januari, 2019 | är ny chefredaktör för Palliativ vård, tidskrift för vård i livets slutskede.

Hon fortsätter också att frilansa som vetenskapsjournalist med fokus på vård, arbetsliv och företagande.

Matilda Molander

10 januari, 2019 | blir ny politisk redaktör på Vestmanlands Läns Tidning.

Hon har tidigare varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Sydsvenskan och efterträder Sakine Madon som går till UNT.

Kenan Habul

9 januari, 2019 | är ny medarbetare på HD-Sydsvenskan med placering på redaktionen i Malmö.

Han kommer närmast från Aftonbladet där han arbetat som politisk reporter i nästan sju år.
Eric Persson är ny sportreporter på Helsingborgs Dagblad och Elinor Strand har anställts som reporter på Sydsvenskan.

Niklas Nyberg

7 januari, 2019 | chefredaktör för Vasabladet, går in som tillförordnad vd för mediehuset HSS Media.

Han kombinerar sin nuvarande roll som HSS Medias redaktionella chef med rollen som tf vd sedan vd Anna-Mari Karhunen valt att lämna företaget. Vasabladets nyhetschef Nina Dahlbäck har utsetts till tillförordnad chefredaktör för tidningen.

Niclas Lindstrand

7 januari, 2019 | är ny tillförordnad chefredaktör för nyhetsbyrån Rapidus i Malmö.

Senast kommer han från egen kommunikationsverksamhet och har tidigare arbetat som bland annat affärsutvecklingschef på Dagens Nyheter, webbchef på Skånska Dagbladet och som chefredaktör för Skaraborgs Läns Allehanda. Han ersätter Erik Olausson som går på föräldraledighet.

August Håkansson

7 januari, 2019 | har tillsvidareanställts som tv-reporter på Aftonbladet.

Han kommer närmast från jobbet som reporter/inslagsproducent på Efterlyst i TV3. Dessförinnan har han arbetat på Aftonbladet TV, Jönköpings-Posten och Värnamo Nyheter, samt för den fransk-tyska tv-kanalen Arte.

Carl-Magnus Hake

19 december, 2018 | vetenskapsredaktör på Dagens Medicin, har utsetts till Årets branschjournalist av Bonnier Business Media.

Han får utmärkelsen med motiveringen: "Med envishet, precision och oöverträffad kunnighet klär årets pristagare av alla som överdriver, levererar halvsanningar och rundar i hörnen. Med en grundskeptisk hållning till allt och alla ges läsarna den fulla effekten av ett kritiskt förhållningssätt i en livsviktig bransch."

Tomas Ramberg

14 december, 2018 | blir hedersdoktor vid samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet.

Tomas Ramberg har varit knuten till Dagens Eko sedan början av 1990-talet. Han ledde under en tioårsperiod radioprogrammet Ekots lördagsintervju. För närvarande är han verksam som inrikespolitisk kommentator vid Ekoredaktionen. Han deltar också i poddradioprogrammet Det politiska spelet.
Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund utser Tomas Ramberg till hedersdoktor för att han har ”bidragit till att höja nivån på den politiska debatten i Sverige”. Utmärkelsen motiveras på följande sätt:
”Kännetecknande för hans journalistiska gärning är det analytiska förhållningssättet. I ett samhälle där debatten blir allt hetsigare och allt mer svårbegriplig för många människor hjälper Ramberg sina lyssnare att förstå de underliggande konflikterna och stora skeendena i svensk politik.I sin gärning som journalist visar Ramberg således prov på stor analytisk skicklighet och förmedlar angelägen kunskap inom samhällsvetenskapernas område.
Genom att utse Tomas Ramberg till hedersdoktor vill Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund uppmärksamma och visa uppskattning för Rambergs bidrag till kunskapsutvecklingen inom svensk politik och svenskt samhällsliv.”
Tomas Ramberg kommer att ta emot sin utmärkelse vid doktorspromotionen i Lund den 24 maj 2019.

Katarina Brandt

13 december, 2018 | frilans, Stockholm, är en av fem journalister som får Expertsvars resebidrag för att bevaka vetenskapskonferensen AAAS i USA.

Övriga fyra journalister som får vardera 10 000 kronor i resebidrag:
Marie Alpman, FoF, Stockholm
Annelie Moran, ETC, Floda
Caroline Widenheim, frilansjournalist, Göteborg
Niklas Zachrisson, Sveriges Radio, Stockholm
Genom resebidragen vill medietjänsten Expertsvar stärka intresset för bevakning av internationell forskning i svenska medier.

Jonna Bergh

13 december, 2018 | blir ny chefredaktör för Damernas Värld. 

Hon efterträder Martina Bonnier som varit chefredaktör sedan 2011 och nu väljer att arbeta med sitt eget varumärke kring mode och skönhet. Jonna Bergh fortsätter samtidigt som chefredaktör för modemagasinet Styleby.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies