Anna Tiberg

8 augusti, 2022 | Hem & Hyra, är en av fyra journalister som får utbildningsstipendium från Stiftelsen Grävfonden för att delta i kursen Summer School on Investigative Reporting i Riga.

Övriga stipendiater är Johan Persson, Smålandsposten, Amanda Lindholm, Dagens Nyheter och Linnéa Carlén, Sveriges Television. Stipendiet är på totalt 9 000 kronor och kursen hålls 17-20 augusti vid Centra for Media Studies, Stockholm School of Economics in Riga.

Ebba Blume

FOTO: Privat 3 augusti, 2022 | är ny reporter på Vårdfokus.

Hon har tidigare arbetat som fast anställd reporter på flera tidningar, däribland Fokus, Sjukhusläkaren, Dagens Medicin och Sydöstran. Hon har även jobbat som journalist på bland annat TT och Svenska Dagbladet. 

Sofia Hadjipetri Glantz

FOTO: Privat 27 juli, 2022 | är ny digital redaktör på tidningen Chef. 

Hon kommer närmast från branschorganisationen FAR och medlemstidningen Balans där hon har arbetat som reporter och digital redaktör sedan 2016. Dessförinnan var hon på Aller Media i rollen som reporter på Se&Hör och Hänt-tidningarna.

Karolin Johansson

FOTO: Privat 26 juli, 2022 | blir ny kanalchef på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Hon kommer närmast från rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på Länstidningen Östersund och har tidigare haft rollen som nyhetschef på Östersunds-Posten och Blekinge Läns Tidning. Hon började sin journalistiska bana som reporter, programledare och nyhetspresentatör på Sveriges Radio. Hon ersätter Sandra Martinsson som går till en annan tjänst utanför företaget. Conny Emmelin är tf kanalchef fram till mitten av oktober då Karolin Johansson tillträder.

Kerstin Kåll

26 juli, 2022 | har avlidit 83 år gammal.

Hon var pressombudsman i Åbo Akademiska studentkår och medarbetare i Åbo Underrättelser och Nya Pressen i Helsingfors innan hon började på Dagens Nyheter 1965. På DN bevakade hon kommunpolitik, ekonomi och arbetsmarknad och blev senare redaktör för Tysta Mari och Namn och Nytt-sidan fram till pensionen.

Marie Johansson Flyckt

7 juli, 2022 | blir nyhetschef på Göteborgs-Postens nya redaktion i Borås.

Hon kommer senast från en roll som nyhetschef med ansvar för samhälle och kultur på Jönköpings-Posten. Hon har också tidigare verkat som ansvarig utgivare för flera av Hall medias titlar.

DI fick pris

7 juli, 2022 | Dagens Industri fick på onsdagskvällen ta emot Region Västerbottens pris för Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022.

Dagens industri tilldelades priset "för sitt arbete med att öka kunskapen kring hur stad och land tillsammans driver regional och nationell utveckling framåt."

Linnéa Mattisson

30 juni, 2022 |  blir ny kanalchef på P4 Kristianstad.

Hon är idag tf kanalchef och går in i rollen direkt. Linnéa Mattisson ersätter Petra Quiding som flyttat till annan tjänst inom Sveriges Radio.

Markus Boger

FOTO: Stina Gullander/SR 30 juni, 2022 | blir ny kanalchef på P4 Uppland.

Markus Boger har varit chef för Radiosporten sedan 2014. Tidigare har han varit bland annat utvecklingschef och biträdande nyhetschef på Ekot, kanalchef för P4 Örebro och nyhetschef på P4 Uppland.

Anna Gullberg

FOTO: Anna-Karin Nilsson 22 juni, 2022 | blir skrivande fördjupningsredaktör på Expressen Kultur efter valet. 

Anna Gullberg är idag samhällsreporter på Expressen. Efter riksdagsvalet går hon i ställlet in och förstärker Expressens kulturredaktion som skrivande fördjupningsredaktör.

Hon har tidigare varit chefredaktör på Gefle Dagblad och är vice ordförande i Publicistklubben.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies