Helena Rönnberg

2 juni, 2020 | är ny chefredaktör för Handelsnytt.

Hon kommer närmast från rollen som chefredaktör för Icakuriren.

Anna Gustafsson och Lisa Röstlund

1 juni, 2020 | tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris på 250 000 kronor för boken Konsulterna – kampen om Karolinska.

De får priset ”för att de utifrån ett både vidsträckt och bråddjupt grävarbete skapat ett kongenialt berättat reportage med skrämmande relevans för alla”.

Kajsa Boglind

FOTO: Mattias Ahlm/SR 29 maj, 2020 | blir ny programledare för utrikesmagasinet P4 världen i Sveriges Radio under hösten.

Hon är känd som SRs Washington-korrespondent och från Radiokorrespondenterna i P1.

Hanna Thåström

FOTO: Claudio Britos 28 maj, 2020 | är ny nyhetschef på Dagens ETC.

Hon kommer närmast från Södra sidan-tidningarna i Skärholmen där hon varit nyhetschef.

Christoffer Röstlund Jonsson

28 maj, 2020 | är ny redaktör på nyhetsmagasinet ETC.

Han kommer närmast från Hem & Hyra där han varit grävande reporter. Dessförinnan arbetade han på bland annat StockholmDirekt, Aftonbladet och close-up.

Rebecka Bohlin

FOTO: Fredrik Olsson 28 maj, 2020 | är ny chefredaktör för nyhetsmagasinet ETC.

Hon kommer närmast från nyhetschefsjobb på Dagens ETC, där hon jobbat i tre år. Hon har även arbetat som frilansjournalist, varit chefredaktör för Arbetaren och reporter på Strömstads Tidning.

Peter Hanneberg

FOTO: Jame Marajan 26 maj, 2020 | har utsetts till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket.

Han är författare, journalist, fotograf samt biolog. Sedan fyra decennier är han verksam som natur- och reseskildrare och miljödebattör för många tidningar. Han har gett ut ett tiotal böcker, har vunnit WWFs Pandapris tre gånger och erhöll Sveriges ingenjörers miljöpris för journalister 2001. Han får priset på 25 000 kronor för att han "med naturfotot som redskap under mer än 40 år skickligt och tongivande har arbetat för att öka kännedomen om och känslan för naturen och miljön i Sverige och i världen. Han har med sina naturtroget berättande bilder och egna texter starkt bidragit till att hävda naturvårdens intressen och skyddet av värdefull natur, senast med boken Öar", enligt Naturvårdsverket.

Carina Jönsson

FOTO: Sara Mac Key 26 maj, 2020 | är ny chefredaktör för Svensk Bokhandel.

Hon har en bakgrund som journalist på bland annat Expressen, Dagens Nyheter och Tidningarnas Telegrambyrå. Hon kom till Svensk Bokhandel 2012 och har på senare år varit tidningens redaktionschef. Hon ersätter PeKå Englund som slutade i februari.

Liss Jonasson

FOTO: Privat 20 maj, 2020 | blir ny ledarskribent på Länstidningen Östersund.

Hon är i dag frilansande skribent på tidningens ledarsidor. Hon har gått Aftonbladets ledarskribentutbildning och kommer senast från en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Sundsvall. Under tiden hon utbildade sig vikarierade hon även som politisk redaktör på Länstidningen. Hon efterträder Tord Andersson som går i pension.

Walter Loewe

19 maj, 2020 | har avlidit 94 år gammal.

Han arbetade först på Västgöta-Demokraten och därefter på Borås Tidning som nyhetsreporter och filmrecensent. Efter en tid som kriminalreporter i Norrköping arbetade han på fackpress i Stockholm innan han blev informationschef på Tobaksbolaget. Han skrev diktsamlingen Mörkt preludium och böckerna Toscana i mitt hjärta samt I Dantes landskap.

Sidor

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies