Kattis Streberg

22 juni, 2017 | Södermanlands Nyheter, delar Sörmlands journalistpris med Frida Vilhelmson, Ingar Frostberg och Veronica Karlsson på Eskilstuna-Kuriren

Kattis Streberg får priset med motiveringen: "Med utgångspunkt i att ADHD-diagnoserna har fördubblats i Sörmland de senaste åren har Kattis Streberg i en artiklserie problematiserat en utveckling som påverkar såväl enskilda elever, som skolan i stort. Med stilistisk säkerhet lyfter hon den brännande frågan för vems skull vi medicinerar - för barnens eller för skolans? Trots en i grunden kritisk utgångspunkt undviker hon svartvita beskrivningar och låter såväl medicinförespråkare som medicinkritiker  komma till tals med sina bästa argument. Kattis Streberg sätter fingret på ett dilemma många känner igen sig i. Det visar sig bland annat i att en av artiklarna i serien blev den mest delade någonsin på sn.se."
Frida Vilhelmson, Ingar Frostberg och Veronica Karlsson tilldelas priset med motiveringen: "Frida Vilhelmson, ingar Frostberg och Veronica Karlsson har gjort ett exemplariskt journalistiskt grävarbete i historien om boendechefen som utnyttjade flyktingpojkar sexuellt. De rullade upp en historia som visade sig vara starten på något mycket större. De tre var vakna, vassa och var först av alla med att knyta ihop de många lösa trådarna mellan boendechefen och Arbogamorden. Frida Vilhelmson, Ingar Frostberg och Veronica Karlsson rotade på rätt ställe och gjorde god lokaljournalistik till en riksangelägenhet, igen och igen och igen."
Journalistpriset delas ut av Journalistförbundets Sörmlandsdistrikt.

Simón Bustamante

22 juni, 2017 | Södermanlands Nyheter, tilldelas Sörmlandsdistriktets pris Årets nyskapare.

Han får priset "för att han skapade och drev igenom podcasts på Södermanlands Nyheter under sommaren 2016. En rad reportage tidigare publicerade i SN presenterades i ett, för SN helt nytt koncept, i en serie podcasts under sommarmånaderna 2016. Bland de reportage som presenterades i podcast-formen fanns bland annat SN:s egen rapportering från flyktingkatastrofen på den grekiska ön Lesbos 2015".

Oskar Nord

21 juni, 2017 | blir intern nyhetsreporter på Mittmedia.  

Han är tjänstledig under ett år från tjänsten som live-TV-redaktör och programledare i Mittmedias live-TV-nav. I den nya tjänsten ingår att rapportera vad som händer inom Mittmedia. Han ska också besöka journalistutbildningar för att berätta om koncernen.

Barnradion

21 juni, 2017 | i Sveriges Radio har tilldeltas fem medaljer i New York Festivals.

Dramat "Den oändliga historien" fick en guldmedalj i kategorin Best Children och ett brons i Best drama special.
Dokumentärseien "Min flykt" fick silvermedaljer i kategorierna Best Children och Educational och "Barnmorgon med Farzad", som görs av produktionsbolaget Munck, tog hem en bronsmedalj i kategorin Best Children. Bidrag från 30 länder deltog i tävlingen.

Fredrik Gertten

20 juni, 2017 | journalist och dokumentärfilmare, har utnämnts till hedersdoktor på fakulteten Kultur och samhälle vid Malmö högskola.  

Han har arbetat som journalist, bland annat som krönikör på Arbetet och Kvällsposten och med utrikesrapportering från bland annat Afrika och Latinamerika. De senaste 20 åren har han jobbat med film, som filmare och filmproducent. Han har bland annat gjort filmerna Bananas och Bikes vs Cars. I motiveringen står bland annat att han genom sina "dokumenterade interventioner i globala processer har han skapat opinion och bidragit till konkret förändring".

Estelle Ejdeholm

FOTO: Thomas Hjertén 20 juni, 2017 | har utsetts till ny chefredaktör för Hus & Hem.

Hon kommer närmast från en tjänst som publisher och ansvarig utgivare på LRF Media, där hon tidigare även varit förlagsredaktör. Hon har en bakgrund som chefredaktör för Gods & Gårdar och har även arbetat som redaktör och AD på Habit, Madame, Svensk Damtidning och Cosmopolitan. På Egmont blir hon ansvarig för företagets livsstilssegment där även titlarna King Magazine, Scandinavian Retro, Tidningen Hälsa och Body ingår..

Per-Anders Broberg

FOTO: Pontus Lundahl/TT 20 juni, 2017 | blir ny försäljningschef på TT Nyhetsbyrån.

Fram till i våras var han VD för Utgivarna. Tidigare arbetade han under 26 år på Expressen, där han bland annat var administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.
 

Viktor Ander

FOTO: Tomas Oneborg 20 juni, 2017 | blir premiumredaktör på Svenska Dagbladet.

Han har under de senaste fyra åren bland annat arbetat som utvecklingsredaktör, nyhetsredaktör och printchef på Metro. Han kommer bland annat att arbeta med och utveckla SvDs och Schibsteds premiuminnehåll. 

Beata Arnborg

19 juni, 2017 | och Bosse Schön tilldelas årets Zarah Leander-stipendium.

Beata Arnborg, författare och kulturjournalist, får stipendiet med motiveringen: "Hon har skrivit den första svenska biografin över Zarah Leander. Boken är ett resultat av flera års omfattande forskningsarbete och grävande i svenska och utländska källor för att ge en allsidig beskrivning av Zarah Leander och den tid hon verkade i. Boken 'Se på mej!' utkom den 15 mars 2017, på 110-årsdagen av Zarahs födelse."
Bosse Schön, journalist och författare, tilldelas stipendiet för att han "efter omfattande forskning i bl a SÄPOs arkiv skrivit och gett ut boken 'Sanningen om Zarah Leander' 2008. De efterforskningar som presenteras i boken har på ett värdefullt sätt bidragit till att ge bilden av Zarah Leander och hennes tid", skriver juryn.
Zarah Leander-stipendiet instiftades 2008 av Zarah Leandersällskapet, Häradshammars bygdegårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolans Vikbolandsavdelning och Zarah Festivalen i Risinge. Stipendiesummarn är 10 000 kronor.

Karin Almers

16 juni, 2017 | blir redaktionschef för SVT Play.
 
Karin Almers ingår i dag i Aftonbladets onlineledningsgrupp som kravställare in mot produktutvecklingen. Under sina tio år inom Schibsted har hon även haft rollen som Head of Online Traffic Development. Hon tillträder den nya tjänsten som redaktionschef för SVT PLay i höst.

Sidor

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies