Jenny Küttim

FOTO: Janne Danielsson/SVT 22 juni, 2020 | blir grävredaktör på SVT Nyheter.

SVT Nyheter har rekryterat Jenny Küttim som redaktör för grävdesken. Hennes ansvar är att utveckla SVT Nyheters grävande journalistik både online och i tv. 

Jenny Küttim är flerfaldigt prisbelönt för sin granskande journalistik och fick 2014 Stora Journalistpriset för dokumentären ”Kvinnan bakom Thomas Quick”, som hon samproducerade med Dan Josefsson. Tidigare har Jenny Küttim arbetat på Sveriges Radio P1 samt SVTs Dokument inifrån och på Veckans brott.

Jenny Küttim har under våren vikarierat på SVT Nyheters grävredaktion.

David Baas

FOTO: Expressen 12 juni, 2020 | reporter på Expressen, tilldelas Advokatsamfundets journalistpris.

Han får priset med motiveringen: "David Baas avslöjar med beundransvärd envishet nazister, rasister och islamister och ställer dem till svars utan att blinka. I en tid då antidemokratisk nationalism och radikal islamism vinner mark fortsätter David Baas oförtrutet att arbeta på tydlig humanistisk grund.”

Fredrik Gertten

8 juni, 2020 | dokumentärfilmare, tilldelas Sydsvenskans kulturpris på 60 000 kronor.

Han får priset med motiveringen: "Har du sett Malmö har du sett Fredrik Gertten ... åtminstone bland blådårarna på MFF:s matcher, eller cyklande på stadens gator. Har du sett hans filmer har du sett både Malmö och världen. Fredrik Gertten har i årtionden varit en dynamo i stadens kulturliv, och med sitt idoga trampande satt Skåne på dokumentärfilmskartan. Med avstamp i det lokala har han med tiden alltmer omfattat det globala, och i sina filmer tagit strid mot multinationella fruktjättar, biljättar och fastighetsjättar. Filmer som har fått ett internationellt genomslag. Fredrik Gertten är en regissör som alltid har ett brännande ärende, och som väcker debatt. En David som vågar utmana Goliat. En sann malmöit och en sann världsmedborgare."

Göteborgs-Posten

4 juni, 2020 | har tilldelats ett förstapris av International Media Association (INMA) för coronainitiativ.

I kategorin "Bästa initiativet i respons till covid-19" vann tidningen med satsningen GP hjärta GBG. På den redaktionella sidan har tidningen lyft fram dagliga ljusglimtar och låtit barn ställa frågor till bakteriologen Agnes Wold i en videochatt. Tidningen har också producerat ett antal videos och livesändningar, till exempel träningsvideor och det virtuella Göteborgsvarvet.

Helena Rönnberg

2 juni, 2020 | är ny chefredaktör för Handelsnytt.

Hon kommer närmast från rollen som chefredaktör för Icakuriren.

Anna Gustafsson och Lisa Röstlund

1 juni, 2020 | tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris på 250 000 kronor för boken Konsulterna – kampen om Karolinska.

De får priset ”för att de utifrån ett både vidsträckt och bråddjupt grävarbete skapat ett kongenialt berättat reportage med skrämmande relevans för alla”.

Kajsa Boglind

FOTO: Mattias Ahlm/SR 29 maj, 2020 | blir ny programledare för utrikesmagasinet P4 världen i Sveriges Radio under hösten.

Hon är känd som SRs Washington-korrespondent och från Radiokorrespondenterna i P1.

Hanna Thåström

FOTO: Claudio Britos 28 maj, 2020 | är ny nyhetschef på Dagens ETC.

Hon kommer närmast från Södra sidan-tidningarna i Skärholmen där hon varit nyhetschef.

Christoffer Röstlund Jonsson

28 maj, 2020 | är ny redaktör på nyhetsmagasinet ETC.

Han kommer närmast från Hem & Hyra där han varit grävande reporter. Dessförinnan arbetade han på bland annat StockholmDirekt, Aftonbladet och close-up.

Rebecka Bohlin

FOTO: Fredrik Olsson 28 maj, 2020 | är ny chefredaktör för nyhetsmagasinet ETC.

Hon kommer närmast från nyhetschefsjobb på Dagens ETC, där hon jobbat i tre år. Hon har även arbetat som frilansjournalist, varit chefredaktör för Arbetaren och reporter på Strömstads Tidning.

Sidor

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies