Sandra Pandevski

13 oktober, 2017 | blir reporter på gatutidningen Faktum.

Hon kommer närmast från Dagens Nyheter men har också ett förflutet på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

AnnaKarin Lith

12 oktober, 2017 | blir tillförordnad kommunikationsdirektör på Region Gävleborg.

AnnaKarin Lith var fram till sommaren 2016 redaktionell chef inom Mittmedia. Nu går hon till ett vikariat som kommunikationsdirektör i Region Gävleborg.

Sven Olov Karlsson

10 oktober, 2017 | författare och frilansjournalist, tilldelas Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris på 125 000 kronor.

Han får utmärkelsen med motiveringen: "För ett författarskap som med skildringar av arbetets landskap och landskapets arbeten går under huden på människor. Han förenar empati med distans, humor med tragik genom ett personligt uttryck som får undertexten att vibrera och läsaren att agera. Det senare kännetecknar inte minst reportageboken Brandvakten, ett verk som liksom Sven Olov Karlssons tidigare böcker verkar i Ivar Lo-Johanssons anda."

Emma Kronqvist

6 oktober, 2017 | blir ny tv-chef på Danmarks Radio.

Emma Kronqvist lämnar tjänsten som allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö. Emma Kronqvist har arbetat på SVT i 14 år.

Magdalena Ribbing

6 oktober, 2017 | har efter en olycka avlidit i en ålder av 77 år.

Hon blev känd för svenska folket som folkvettsexpert på Dagens Nyheter, där hon också inledde sin karriär 1970 som politisk reporter. Hon övergick senare till att bli chef för Namn och Nytt-redaktionen och låg även bakom Matpatrullen i DN där hon under flera år var krogrecensent. Hon gav ut ett flertal böcker, sommarpratade två gånger och var ofta expert i TV under exempelvis Nobelfesten.

Efter pensionen fortsatte Magdalena Ribbing med sin etikettsspalt i DN. Hon tilldelades 2014 S:t Eriksmedaljen i guld av Stockholms stad.

Janne Sundling

4 oktober, 2017 | blir inrikespolitisk reporter på Fokus.

Janne Sundling kommer närmast från Dagens Samhälle och har tidigare arbetat på bland annat Resumé.

Erik Fichtelius

FOTO: Tomas Ohlsson 4 oktober, 2017 | blir politisk krönikör i Fokus.

Erik Fichtelius var 2009-2015 VD på UR och en har lång karriär som politisk reporter på SVT bakom sig. Han är styrelseordförande i Utgivarna.

Sanna Drysén

4 oktober, 2017 | är tillbaka som reporter på SR Ekot.

Hon kommer närmast från SVT Nyheter.

Sven Liljesson

2 oktober, 2017 | redaktör för nyhetssajten Drugnews, har tilldelats Blå Bandets opinionsbildarpris.

Sven Liljesson får priset med bland annat följande motivering: ”Nyhetssajten Drugnews har under många år bevakat alkohol- och narkotikaområdet på ett initierat sätt. Vid många debatter, seminarier och konferenser har Sven Liljesson ställt de tuffa frågor som många kanske tänkt, men inte kommit sig för att fråga. Genom åren har flera avslöjanden gjorts och det är tack vare Sven Liljesson”.

Åsa Lindqvist

2 oktober, 2017 | är ny redaktionschef på Hallands Nyheter.

Åsa Lindqvist, med tio år på Hallands Nyheter, tar därmed klivet upp från rollen som biträdande nyhetschef i Falkenberg. Hennes första arbetsuppgift blir att tillsätta en ny redaktionell organisation på tidningen. 

Sidor

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies