Arbetets museum i Norrköping

Utställningar 7 sep, 2021 - 9 jan, 2022

Arbetets museum i Norrköping visar Mikael K Nilssons kortdokumentär Vi ska ha en film, som handlar om hur han i vuxen ålder knöt an till sin grekiske pappa. Filmen ingår i museets Dokumentärsalong och visas till den 9 januari nästa år.

Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm

Utställningar 10 sep, 2021 - 24 okt, 2021

Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm visar grupputställningen Fria Fotografers Filial mellan den 10 september och den 24 oktober. Där kan man bland annat se bilder från Mikael K Nilssons projekt Halveringstid.

Stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby

Utställningar 18 sep, 2021 - 18 dec, 2021

Stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby visar utställningen Tidningsstaden i Vimmerby - Sex redaktioner för sjutusen själar mellan den 18 september och den 18 december. Tidningarna är Vimmerby Tidning, Västerviks-Tidningen, Oskarshamns-Tidningen, Östgöta Correspondenten, Västerviks-Demokraten och Smålands-Tidningen).
Lördagen den 18 september, kl. 15.00,  hålls en paneldebatt kring den lokala journalistikens framtid i Stora Mässhallen, Hotell Ronja.
Arrangör är Projektgruppen bakom utställningen i samarbete med Mediehistoriska föreningen och Tidningsutgivarna.

KGB i Stockholm

Utställningar 22 sep, 2021 - 22 okt, 2021

Kjellerås Galleri Bageri (KGB) på SoFo bageri & konditori i Stockholm visar utställningen Vi bor alla på samma planet med foton av Denny Lorentzen. Utställningen pågår mellan den 22 september och 22 oktober.

Fotoparken i Gustavsberg

Utställningar 5 okt, 2021 - 28 jan, 2022

Fotoparken i Gustavsberg visar utställningen The Early Paradise - Moments of Innocence där delar av tre forskningsprojekt visas tillsammans. Konstnären Love Enqvist undersöker idén om en idealisk samexistens på jorden, bland annat i spåren av den svenska kooperativa rörelsens historia. Utställningen pågår till den 28 januari 2022.

Sundsvalls museum

Utställningar 9 okt, 2021 - 9 okt, 2022

Sundsvalls museum visar utställningen Carpe Lucem - kvinnorna som fångade ljuset mellan den 9 oktober i år fram till 9 oktober 2022. I utställningen skildras kamerans utveckling och yrkeslivet hos några av de kvinnor som fångade ljuset, deras möjligheter och utmaningar. I utställningen har en del av Maria Kihlbaums fotografiska ateljé återskapats.

Galleri Kontrast

Utställningar 13 okt, 2021 - 7 nov, 2021

Pressfotografernas klubbs Galleri Kontrast i Stockholm visar utställningen In a WoMAN´s world av Martina Holmberg och Maria Hagström mellan den 9 oktober och den 7 november.
De har samlat flera års arbete från elva olika länder och visar hur det kan vara att leva "In a WoMAN´s world". I utställningen visas ett urval från sju av platserna de har besökt.

Galleri Format

Utställningar 13 okt, 2021 - 7 nov, 2021

Galleri Format i Malmö visar Lotta Anderssons utställning Shadows mellan den 24 september och den 7 november. Hon arbetar inom ett politiskt och feministiskt fält och undersöker ofta teman som kön, representation och objektifiering.

Abecita Popkonst & Foto

Utställningar 14 okt, 2021 - 23 jan, 2022

Abecita Popkonst & Foto i Borås visar fem utställningar i höst mellan den 14 oktober och den 23 januari:
I utställningen Ärr har Åsa Kalmér och hennes man Jörgen Hjerdt arbetat fram starka bilder för att gemensamt hantera Åsas bröstcancer och hennes ena bortopererade bröst.
Room for street är ett rum som kommer att användas för Street Photography, presenterad av Mats Alfredsson. Först ut är utställningen 15 000 steg med bilder av Malin Jochumsen.
Boråsfotograferna som steg ut i världen visar bilder av fyra fotografer som med avstamp i Borås Tidnings redaktion gått vidare till internationella karriärer. Utställningen består av ett urval av Per-Anders Petterssons, Roger Turessons, Lars Tunbjörks och Hasse Perssons bilder.
Anna Ulmestrands utställning Intima landskap visar en mycket annorlunda värld och en personlig tolkning av makrovärlden.
Naturfotografen Niclas Ahlbergs utställning Gotlandsljus visar hans naturromantiska upplevelser fyllda av färg, form, fåglar och finstämda möten.

Hasselbladcenter i Göteborg

Utställningar 15 okt, 2021 - 23 jan, 2022

Hasselblad Center i Göteborg visar Hasselbladpristagaren Alfredo Jaars utställning Whispers and Cries mellan den 15 oktober och den 23 januari. Han ifrågasätter hur krig, konflikt och mänskligt lidande representeras i pressfotografi och mainstream-medier.

Fotografiska i Stockholm

Utställningar 22 okt, 2021 - 13 feb, 2022

Fotografiska i Stockholm visar utställningen The Pet Show mellan den 22 oktober i år och den 13 februari 2022. Det är en hyllning till husdjuret och deras närvaro i konst och populärkultur. Utställningen består av över 140 verk av 27 konstnärer.

Moderna museet i Stockholm

Utställningar 23 okt, 2021 - 20 feb, 2022

Moderna museet i Stockholm visar Annka von Hausswolffs utställning Alternativ sekretess mellan den 23 oktober i år till den 20 februari 2022.
Förutom hennes fotografier visas även hennes arbeten inom skulptur och installationer. Hon har även gjort ett personligt urval ur Moderna museets samling.
Utställningen kommer även att visas på Moderna museet i Malmö mellan den 26 mars och den 4 september 2022.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies