Fotografiska i Stockholm

Utställningar 30 sep, 2020 - 31 jan, 2021

Fotografiska i Stockholm visar den brittisk-liberianska konceptuella konstnären Lina Iris Viktors utställning Dark Testament till den 31 januari nästa år. Hon kombinerar fotografi, måleri, performance och skulptur med urgamla förgyllningstekniker. Ett utmärkande drag är hennes rituella användning av 24 karats bladguld. Hon använder ofta sin egen kropp i sina figurativa verk.

Hälsinglands museum

Utställningar 17 okt, 2020 - 30 jan, 2021

Hälsinglands museum i Hudiksvall visar Johan Bergmarks utställning Let there be rock mellan den 17 oktober och den 30 januari nästa år. Fotoutställningen följer artistvärlden över ett kvarts sekel i frysta ögonblick från scenen och i porträtt. Några nya porträtt som museet beställt ingår: Ulf Stureson, Per Persson, Thore Härdelin och Samantha Ohlanders.

Värmlands museum

Utställningar 23 nov, 2020 - 31 jan, 2021

Värmlands museum i Karlstad håller i nuläget stängt till den 10 december. Men en kommande utställning är den sverigefinska dokumentärfilmaren Aija Svenssons Människor på skogen som i nuläget är planerad att visas till den 31 januari. Hon har besökt människor som befolkat finnskogen på nytt.

Västerbottens museum

Utställningar 23 nov, 2020 - 28 mar, 2021

När Västerbottens museum öppnar igen går det att se utställningen Yttrandefrihetens gränser, som är planerad att pågå till den 28 mars. Den handlar om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. (Planerad  öppning av museet den 8 december.)

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies