Abecita konstmuseum i Borås

Utställningar 29 nov, 2016 - 31 dec, 2017

Abecita konstmuseum i Borås visar Svenska Fotoklassiker till den 31 december 2017. Museet har skapat en avdelning för svartvit svenskt klassiskt fotografi. Där presenteras löpande klassiker ur samlingen. Just nu visas Hans Hammarskiöld, George Oddner, Lennart Olson, Sune Jonsson, Walter Hirsch, Anders Zorn, Anders Petersen, Christer Strömholm, Eva Klasson och JH Engström.

Rocky på Spritmuseum

Utställningar 11 feb, 2017 - 29 okt, 2017

Spritmuseum i Stockholm visar en utställning med Martin Kellermans seriefigur Rocky mellan den 11 februari och den 29 oktober.

 

Tekniska museet i Stockholm

Utställningar 22 mar, 2017 - 20 aug, 2017

Tekniska museet i Stockholm visar utställningen I´m alive till den 20 augusti. Utställningen berättar om mobiltelefonens livsavgörande betydelse för människor på flykt. Delar av utställningen visas även på House of Sweden i Washington.
Journalisten Annah Björk och analytikern Mattias Beijmo som skrivit boken Båt 370 – Döden på Medelhavet har gjort en videointervju med den syriske man i Sverige som fungerar som en sambandscentral för flyktingar som flyr över Medelhavet och hjälparbetare, samt en aktiv visualisering där man kan följa flyktingbåtarnas väg mellan Turkiet och Grekland.

Galleri KGB i Stockholm

Utställningar 6 maj, 2017 - 30 jun, 2017

Galleri KGB på Sofo Bageri & Konditori i Stockholm visar utställningen Kyssar från fem decennier - svartvita fotografier av Peter Kjellerås - mellan den 6 maj och den 30 juni.

Rum för serier i Malmö

Utställningar 8 maj, 2017 - 16 sep, 2017

I Seriefrämjandets galleri Rum för serier i Malmö visas Joakim Pirinens utställning Sand, socker och gas till den 16 september.

Galleri Kontrast

Utställningar 18 maj, 2017 - 11 jul, 2017

Galleri Kontrast i Stockholm visar utställningen Fortsättarna av Johanna Wulff mellan den 18 maj och den 11 juni. Under en längre tid har hon dokumenterat konstnärer, författare, musiker, skådespelare och andra kreativa människor över 80 år, både i deras skapande och vardagsliv, på svcen, i ateljén, på utställningar och i hemmiljö.

Västerbottens museum

Utställningar 21 maj, 2017 - 1 okt, 2017

Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi, Västerbottens museum i Umeå, visar utställningen We Have a Dream mellan den 21 maj och den 1 oktober. Närmare etthundra fredskämpar, författare, popartister, politiker, företagsledare och gräsrotsaktivister har intervjuats av Oscar Edlund och fotograferats av Albert Wiking. De har alla höjt sin röst i viljan att göra skillnad, inspirera och ge hopp. Text: Daniel Rydén, ljudkuliss: Henrik Lörstad.

Sök bidrag från Union to Union

Anslagstavlan 22 maj, 2017 - 15 aug, 2017

Vill du skriva om globala arbetsmarknadsfrågor? Fackförbundspressen kan söka stöd av Union to Union för reportage om livs- och arbetsvillkor i låg- och medelinkomstländer. Union to Unions medlemmar är LO, TCO och Saco och verksamheten, som syftar till att stärka de globala fackliga rättigheterna, finansieras genom Sida. Ansökan ska vara inskickad senast den 15 augusti. Mer information finns här och ansökningsmallar här. Kontaktperson, e-post: beatrice.jansson@uniontounion.org.

Fotografiska i Stockholm

Utställningar 31 maj, 2017 - 3 sep, 2017

Fotografiska i Stockholm visar utställningen The Same New Pet av årets Young Nordic Photographer of the Year, Akseli Valmunen, mellan den 31 maj och den 27 augusti. Han har följt forskningsarbetet med kloning på ett laboratorium i Sydkorea, där människor betalar dyrt för att få en klonad kopia av sitt älskade, men avlidna, djur.
Mellan den 2 juni och den 27 augusti visas utställningen Confluence, ett samarbete mellan fotografen Michelangelo Di Battista och konstnären Tina Berning.
Utställningen Like a Horse visas mellan den 19 maj och den 3 september. Ett 80-tal fotografer speglar människans relation till hästen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies