Att hålla sträckan ut

6 juli, 2013

Det är något av ett maratonlopp över de sista dagarna i Almedalen. Vilka står hela sträckan ut och vilka viker ner sig före mållinjen?

 

Liknelsen haltar något, eftersom det oftast inte är de enskilda personerna som själva bestämt om de ska hem eller inte. Men strömhoppet från Visby tilll hemmaredaktionerna märktes redan onsdags kväll, blev ännu starkare på torsdagen och fredagen. Journalistens reportrar åkte också hem i torsdags.

I dag känns det som om de journalister som är kvar verkligen går på sista andningen, den sista lillla energin.

Men Expressens politiska reporter Niklas Svensson satt i förmiddags i Visby hotell och skrev på sitt dokument om Almedalen, som ska gå i Expressen i morgon,och såg så där oförskämt pigg ut. Trots att han nog skulle vinna maratonloppet, om vi räknade minuter arbetat tid. Fast det finns många som konkurrerar om den segern.

TV4, SVT, Sveriges radio, båda kvällstidningarna hänger i och finns här fortfarande med sina direktsändningar och nytryckta gratistidningar. Jag kan inte annat än imponeras.

Den stående frågan när man möts idag är Vad har varit bäst? inte Vad ska du gå på idag?.

Ändå är det inte slut. Europahuset hade till exempel ett väldigt intressant samtal om medierna och rapporteringen av EU med SVTs redaktionschef Eva Landahl, Expressens ledaskribent Eric Erfors, Sveriges radios inrikeschef Fredrik Furtenbach och Nerikes Allehandas ledarskribent Lars Ströman i panelen.

Alla var överens om att höstens Europabevakning kommer att präglas av ekonomin och arbetslösheten. Och förstås valet till Europaparlamentet i maj.

Och minglandet fortsätter. I dag var det stort tryck från allmänheten för att komma på LOs afternoon tea, med scones, grädde och sylt i Terassen, på Hamnplan. Båda ordförandena var på plats och tog emot besökare. Också det en bild av hur nära makt och bas finns varandra denna vecka.

Jag hade bestämt mig för att vara en av dem som skulle klara hela loppet. Men jag missar Stefan Löfvéns tal i morgon klockan 11. Min båt åker redan klockan 08.50.

Jag får träna bättre till nästa år.

Svaret på fråpgan om vad som varit bäst, får jag svara på senare. Det är många intryck som måste smältas först.

***

Journalisten har under hela veckan även varit på plats och delat ut tidningar. Marknadschef Eva Agrell har förutom det pratat med hundratls intresserade, delat ut plåsteraskar, regnskydd och sadelskydd. Med vår fina pimpade cykel har hon gjort att vi har synts.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta är för att vi vill säkerställa att du är en mänsklig besökare och för att förhindra automatiserade spaminsändningar.
Redaktionsbloggen

mer

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies