Yttrandefrihet på blodigt allvar

2 juli, 2013

Hästgatan, Visby, måndag 17.04. Plötsligt annonserar DJ-duon Rebecca och Fiona ut det: Pussy Riot är här!

Applåderna börjar genast, kraftiga och ihållande. Först efter flera minuter kommer de två medlemmarna ur det ryska, världskända, feministiska aktivistkollektivet Pussy Riot. De är i Visby på blixtvisit och stannar bara en kvart på seminariet på innergården på Hästgatan. Sverigebesöket är en del i en rundresa där de vädjar till omvärlden att inte glömma de mänskliga rättigheterna i Ryssland och att agera i sina kontakter med den ryska regimen.

Av säkerhetsskäl har de sina färgglada rånarluvor på sig, och vi får heller inte höra deras röster. De försvinner lika hastigt som deras närvaro utannonserades - åter till rungande applåder. Yttrandefrihet på blodigt allvar, mitt i Almedalens seminariesammelsurium.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta är för att vi vill säkerställa att du är en mänsklig besökare och för att förhindra automatiserade spaminsändningar.
Redaktionsbloggen

mer

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies