Jaa, det var fantastiskt

11 mars, 2013

Gräv 2013 var fantastiskt på så många sätt. Men framförallt för att det var som Gräv brukar vara - en plats där grävande journalister möts och delar med sig av sina erfarenheter.

Vi har inte glömt bråket efter fredagskvällen, men Gräv var också en plats för inspiration och skratt. Vi har under grävdagarna samlat ihop några citat som vi vill dela med oss av. Här följer de i osorterad ordning:

"Twitter är fortfarande en ankdamm. En högljudd ankdamm". Emanuel Karlsten pratar om Twitterbarometern. 

”Det kändes som att granska ett kriminellt gäng”. Guldspadenominerade Karin Mattisson, Uppdrag granskning, om svårigheten att få folk att prata om kränkningarna på internatskolan Lundsberg.

”När ett bolag, vilket som helst, betalar pengar till Gibraltar, då vet man att affären inte är ren.” Guldspadevinnaren Joachim Dyfvermark, UG, om TeliaSonera-grävet.

”Vi är ju tre gamla gubbar som sitter i en källare på Södermalm”. Guldspadevinnaren Joachim Dyfvermark, om att kunna avslöja TeliaSoneras mutaffär, trots att företaget hade oändligt större resurser att motarbeta dem med.

”Mejlboxen havererade.” DNs Guldspadevinnande Mattias Carlsson om responsen på hans första text om slöseriet med skattepengar.

”Ibland borde man ta med en farmor eller mormor upp på scen och låta dem få priset.” Belinda Olsson (gift med grävaren Ali Fegan) om vikten av barnvakter i familjer med två hårt arbetande journalister.

Janne Josefsson, om Hannes Råstam: "Han kunde vara jävligt lömsk och infernalisk också". Johan Brånstad, till Josefsson: "Är du säker på att du inte pratar om dig själv nu?"

Grävredaktionen:

Hanna Lundquist, Helena Giertta, Johannes Nesser, Tomas Ohlsson

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta är för att vi vill säkerställa att du är en mänsklig besökare och för att förhindra automatiserade spaminsändningar.
Redaktionsbloggen

mer

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies