En kompromiss om framtiden

9 mars, 2013

Elisabeth Anderberg har precis avgått som ordförande. En orsak är att hon velat ha en permanent plats för var Grävseminarierna ligger.

Det finns garanterat fler skäl, som att hon höll på att arbeta ihjäl sig. Men sakfrågan är ändå intressant.

VI vet att nästa år arrangeras Gräv i Umeå. Bertolof Brännström är en stark förespråkare för att Gräv ska flyttas runt i landet. Journalister runt om i Sverige kan inspirera varandra, och den energikick som ett Gräv kan ge är värt mycket.

Mot detta har man bland annat anfört att den administrativa tyngden på den ideellt arbetande styrelsen är för stor.

Det är kanske orimligt att kräva av Grävande Journalisters styrelse allt det arbete som krävs för ett Gräv.

Är då en sammanslagning av Meg och Gräv ett alternativ? Sett till det vi upplevt i år känns det väl sådär. Visst säkerheten är bättre och belastningen på föreningen säkert lägre. Men det blir lite för mycket sammanblandning om vad Gräv är, för att det ska vara klockrent.

På fredagskvällen tog jag en klassisk räkmacka på Gothia Towers Heaven tillsammans med grävgeneralen Nils Hanson. Etersom han inte åberopat källskydd sprider jag gärna hans tankar på en kompromiss.  

Varför inte ha Gräv tillsammans med Meg vartannat år? Då byggs det upp en kompetens som alla andra som ska arrangera evenemanget kan ha nytta av. Samtidigt som Gräv kommer ut i hela Sverige.

Jag gillar den idén, och ser fram emot Umeå nästa år.

 

 

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta är för att vi vill säkerställa att du är en mänsklig besökare och för att förhindra automatiserade spaminsändningar.
Redaktionsbloggen

mer

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies