Gräv 12: Givande och glädjande

25 mars, 2012

Gräv 12 i Malmö är slut. Bubblan man levt i ett par dagar är upplöst och så är man hastigt tillbaka i verkligheten och redaktionen i Stockholm.

Gräv 12 har gett några riktigt bra seminarier, två av dem var Niklas Orrenius om rasism och Daniel Öhman och Bo-Göran Bodins om avslöjandet kring Saudiarabien och vapenaffären.

Annars känns speeddejting lite som ordet för helgen.

Först kunde man speeddejta en coach för att få tips och råd om sitt planerade grävjobb, sen gick det att speeddejta personalchefen Marianne Petersson om ett jobb på Aftonbladet. "Det är ett sätt att visa alla de som inte tror att de räcker till, att det kanske de visst gör. Jag har träffat många här och det är en superenkel form som gör att vi kan spräcka några myter om Aftonbladet" sa Marianne Petersson själv. 

Och så var det den supersnabba speedejtingen i alla pauser. Det fanns säkert de som hann prata och hälsa på dussinet personer på en kortrast. Det var fascinerande att se på, och delta i.

Som helhet har allt fungerat bra, även om man med visst fog kan klaga på maten. Lokalerna var bra, och arrangörerna gjorde verkligen sitt bästa för att hjälpa till.

Glädjen under guldspadeutdelningen var smittande, även om en och annan nominerad som inte vann förstås var besviken. Eftersom det är så stenhårt att bli nominerad kanske guldspadejuryn kunde ge dem som inte vinner ett diplom, som tröst.

En del tänker redan på revansch, som Carolina Neurath som twittrade om just det på väg hem från Malmö: "På tåget från - med revanschkänslor i hela kroppen, funderar på att åka till jobbet direkt och ta tag i ett gammalt tips"

Jag undrar redan hur det ska bli i Göteborg när Gräv ska samsas med MEG-dagarna. Det är svårt att se de omedelbara fördelarna, men det blir säkert ändå givande och glädjande i ungefär samma proportioner som i år.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Uppdatera Skriv in bokstäverna som visas i bilden Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Redaktionsbloggen

mer

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies