Nya vägar

16 mars, 2012

Fem minuter innan pristagaren offentliggörs är man glad över att vara nominerad, fem minuter efter priset har delats ut är man glad över att ha varit nominerad. Tiden där emellan är ett vakuum. Jag har numera full förståelse för Danny.

Det blev inget pris den här gången, Jonas Lindstedt knep välförtjänt priset för årets fotografi på Fackförbundspressens dag med en bild som publicerats i Byggnadsarbetaren.

Frilansjournalisten Ann Lagerström höll en föreläsning om hur man genom att utmana hjärnan kan skapa kreativitet. Om man till exempel ger sig den på att, trots sin högerhänthet, börja skriva med vänsterhanden, så lurar man de celler i hjärnan som gör allt för att behålla mönster och kreativitet skapas.

Så i stället för att vandra längs Sveavägen, svänga höger på Olof Palmes gata och vänster ner på Vasagatan så tog jag en annan väg till jobbet i morse. För att bryta invanda mönster.Och bara det här blogginlägget är ju ett tydligt tecken på att kreativiteten flödar.

Fackförbundspressens dag bjöd på många intressanta föreläsningar. Bland annat höll Filters och Ingenjörens art director Ola Carlson ett intressant seminarium om hur man kan använda sig av mallar för att förenkla tidningsskapandet.

Och lingvisten Mikael Parkvall satte griller i huvudet på folk. Säger man östgöte eller säger man östgöte. Den frågan ska jag fundera på under helgen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Uppdatera Skriv in bokstäverna som visas i bilden Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Redaktionsbloggen

mer

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies