MEG: "Inga döda dinosaurier"

9 mars, 2012

Tomas Brunegård och Jonas Nordling krockade redan i verklighetsbeskrivningen när det än en gång handlade om pressens ödesfråga: framtidens affärsmodeller.

- Vi möts ofta av uppfattningen att vi är en död dinosaur. Det är inte alls min uppfattning, sa Stampen-VDn och TU-ordföranden Tomas Brunegård, apropå strukturomvandlingen som sätter hela dagspressen på prov.

Journalistförbundets ordförande ville förstås inte vara en dödgrävare (vem vill det?).

- Men vi står inför stora utmaningar, det kan man inte tro när man hör er. Vi måste ändå utgå från verkligheten, sa Jonas Nordling, som var på hugget även fortsatt i debatten.

Tidningsrepresentanterna i panelen pratade mycket om entreprenörskap, innovationer och att man inte ska förvänta sig att en lösning ska passa alla när det gäller att ta betalt för journalistik även i framtiden.

- Det behövs en hög innovationstakt. Ja, det kostar pengar – men ingen av våra två ägarstiftelser plockar ut pengar. De vill att vi ska lösa det här, sa Hanna Stjärne, publisher på UNT.

Också Anna Lindberg från NTM och Tomas Brunegård andades optimism. Men det var ont om exempel på "nya" affärsmodeller som faktiskt redan nu ger reella intäkter åt mediehusen. Det konkreta exempel Anna Lindberg gav var rätt talande: TV.

Men det är kanske inte så bråttom? Också om det tvistade Brunegård och Nordling.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Uppdatera Skriv in bokstäverna som visas i bilden Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Redaktionsbloggen

mer

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies