Gå direkt till textinnehållet

”Zlatan kommer att göra tre mål”

”Vi använder oss av en helt ny teknik som kan skapa en helt ny närvarokänsla från arenan”, berättar Erik Westerberg, sportchef på TV4 och ansvarig för kanalens sändningar från fotbolls-EM. Optimistiskt tippar han att Zlatan gör tre mål i turneringen.

– Vi ser fram mot det här och är glada att få vara med på den här fotbollsfesten tillsammans med SVT. Det vi kan erbjuda är dels att försöka förmedla alla känslor på platsen, alla bilder, matcherna och det vi kan göra från vår nya studio. Vi använder oss av en ny teknik som kallas Vistacam och kan skapa en helt ny närvarokänsla från arenan. Det är första gången tekniken används i Sverige.

Berätta mer om tekniken i nya EM-studion.
– Vistacam är fyra HD-kameror som är monterade på varandra och filmar åt varsitt håll samtidigt. Tillsammans skapar de en panoramavy över scenen man filmar. Det här är något som Uefa erbjuder under mästerskapet på alla arenor. Vi kan bland annat visa en vy över Paris med Vistacams och över arenorna. Man kan säga att man ser planen och läktaren samtidigt.

Hur förbereder ni personalen på säkerhetsfrågan i Frankrike?
– Vi gör alltid en värdering av varje match vi sänder, men hur detaljerade våra säkerhetsrutiner är kommenterar vi inte officiellt. Men självklart tar vi situationen på allvar och har vidtagit vissa åtgärder.

Hur många mål gör Zlatan?
– Zlatan kommer att göra tre mål i turneringen, jag är väldigt optimistiskt lagd.

Fler avsnitt
Fler videos