Gå direkt till textinnehållet

Wikileaks kartlade svenska journalister

Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ska, enligt källor till Expressen, finnas bland journalister som kartlagts av organisationen Wikileaks.

Enligt Expressen.se har svenska journalisters ekonomi och privatliv granskats. Anledningen ska vara att organisationen Wikileaks ledning tror att journalister är involverade i en komplott mot Julian Assange, skriver tidningen.

I en kommentar i Expressen säger Ulrika Knutson: "Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Om det stämmer så undrar man hur de här aktivisterna prioriterar".

I sin blogg skriver Thomas Mattsson: "Försöken att kartlägga svenska publicister, som Ulrika Knutson och mig, i förhoppning om att kunna blottlägga en konspiration där journalister tar emot pengar för att skriva negativt om Wikileaks, visar tyvärr också på en total okunskap om hur oberoende nyhetsförmedling fungerar".

Annons Annons

Till Expressen.se förnekar Wikileaks talesperson Kristinn Hrafnsson att han känner till någon kartläggning av svenska journalsiter.

Fler avsnitt
Fler videos