Gå direkt till textinnehållet

Wikileaks hotar med aktioner om Assange utlämnas

Wikileaks planerar aktioner om Julian Assange skulle utlämnas till USA, skriver Expressen.se. Bland annat tänker organisationen lämna ut hemliga regeringsdokument, blockera ambassader och konsulat och bojkotta svenska företag internationellt.

Expressen har tagit del av interna Wikileaksdokument där planerna på hur opinionsbildningen för att förhindra att Julian Assange utlämnas till USA ska gå till.

Wikileaks talesman, Kristinn Hrafnsson, säger till Expressen att han inte har några kommentarer till Expressens uppgifter, men att "det är väl ganska självklart att personer som stöder Julian Assange kommer att vidta åtgärder".

Bland annat skriver Expressen att Wikileaks hotar att offentliggöra en diplomatrapport där utrikesminister Carl Bildt pekas ut som USA-informatör. Till tidningen säger UDs presschef att "vi vill se vad det är för dokument det handlar om innan vi kommenterar".

Den brittiska motsvarigheten till Högsta domstolen kommer inom kort att meddela sitt beslut om Julian Assange ska utlämnas från Storbritannien för att förhöras i Sverige om misstankarna om sexbrott.

Fler videos
Fler avsnitt