Gå direkt till textinnehållet

von Krogh: Ett jobb man inte vill göra

Det är ett jobb man vill undvika att göra. Det säger fotografen Martin von Krogh som är på väg till Afghanistan för att bevaka vad som hänt efter att Nils Horner mördades.

Martin von Krogh har flera gånger varit i Afghanistan och är medveten om att säkerhetssituationen i landet snabbt kan förändras. Han befinner sig nu i Dubai tillsammans med Terese Cristiansson för vidare färd till Kabul för Expressens räkning.

– Vi är extra försiktiga med tanke på vad som hände Nils Horner. Vi är väldigt noggranna med säkerheten. Nu har jag med mig Terese Cristiansson som har koll på situationen i landet och har bra kontakter.

De ska bevaka vad som händer efter att Nils Horner blev skjuten på öppen gata i Kabul.

Annons Annons

– Det är ett uppdrag som jag helst vill undvika att göra. Det är en vän och kollega som har gått bort. Det är andra gången jag förlorar en nära och god vän. Jag kände även journalisten Martin Adler som dödades i Somalia för ett antal år sedan.

Som fotograf måste man bära med sig kameror som gör att man lätt blir igenkänd som journalist.

– Visst är man mer utsatt som fotograf. Det spelar det ingen roll om man är fotograf eller reporter. Nils Horner hade ingen stor utrustning med sig. Han råkade vara på fel plats vid fel tillfälle. Det är fruktansvärt.

Fler avsnitt
Fler videos