Gå direkt till textinnehållet

”Vi är glada att vi fått till ett löneprocessavtal”

Charlott Richardson, förbundsordförande på Medieföretagen, är nöjd med de avtal som tecknats med Journalistförbundet. Osäkerheten inom mediebranschen gjorde att företagen inte vill ha ett längre avtal än ett år.

Är ni på Medieföretagen nöjda med de avtal som nu slutits med Journalistförbundet: dagspress, tidskrifter, etermedia och public service?

– Ja, det är ett kort avtal så det är inte så många förändringar när det gäller de allmänna villkoren. Men vi är glada att vi fått till ett löneprocessavtal som är det löneavtal som ska gälla framöver. I tidigare avtal var det en rekommendation. Det anser vi är en framgång, säger Charlott Richardson, förbundsordförande på Medieföretagen.

Lönenivån ligger på 2,2 procent. Är ni nöjda med nivån?
– Det följer märket på arbetsmarknaden.

Avtalet är på ett år. Skulle ni vilja ha haft ett längre avtal?
– Det är svårt att säga. Om nivån på lönerna blivit den rätta är ett längre avtal att föredra. Längre avtal gör att man hinner med att jobba med avtalet tillsammans med Journalistförbundet under avtalsperioden. Det hinns inte med då det blev ett ettårigt. Osäkerheten på mediemarknaden gjorde det svårt att få medieföretagen att teckna ett längre avtal. Det är svårt att blicka tre år framåt med allt som händer inom mediabranschen.

Fler avsnitt
Fler videos