Gå direkt till textinnehållet

Vårdguiden lämnar Malou efter bajscocktail

Några dagar efter Malou Efter tios omtalade bajscocktail vill inte landstingsägda sajten Vårdguiden längre annonsera i programmet. De tycker inte att programmet behandlar medicinska frågor seriöst. (UPPDATERAD)

I veckan skapade Malou Von Sivers och hennes Efter tio stort medierabalder efter att forskaren Fredrik Bäckhed gjort en så kallad bajscocktail live i TV. Enligt forskaren kan partiklar från bajs bota autism eller svåra tarmsjukdomar. I tidigare program har också en kinesiolog ätit vete och uppvisat omedelbar muskelförsvagning.

Det är tidningen Dagens Medicin som ringt upp den landstingsdrivna sajten 117 Vårdguiden som sponsrat Malou Efter tio sedan en tid tillbaka. Nu vill de inte längre vara med, då man inte anser att programmet behandlar medicinska frågor seriöst.

”Vi är måna om vår trovärdighet” säger Maria Bång, pressansvarig för Vårdguiden till Dagens Medicin.

Hon fortsätter:

”Att medverka i den här typen av annonsering var en felbedömning från vår sida och vi väljer därför att avbryta den. 1177 Vårdguiden står för hög trovärdighet och allt medicinskt innehåll på webbplatsen kvalitetssäkras av experter från vården och bygger på evidens och beprövad erfarenhet.”

Magnus Törnblom är pressansvarig för corporate på TV4. Han svarar i ett mejl till Journalisten. 

"Vi kommenterar aldrig hur våra avtal eller avtalsrelationer med annonsörer och samarbetspartners ser ut. Skulle en sponsor eller annonsör välja att häva ett avtal står det naturligvis dem fritt att göra det. Men det är inte något som vi har en uppfattning om eller några synpunkter på".

Fler avsnitt
Fler videos