Gå direkt till textinnehållet

Valberedningen föreslår fem nya ledamöter till FS

Valberedningen föreslår fem nya ledamöter till Journalistförbundets styrelse, men båda ordförandena föreslås sitta kvar.

– Vi har försökt se framåt, och på den verklighet som vi står i. Det är mycket som förändras och vi har försökt att få in ny kompetens, säger valberedningens ordförande Cicci Renström Suurna.

Annika Larsson och Signe Lidén, som suttit i förbundsstyrelsen den senaste perioden är inte med i valberedningens förslag. Åsa Ohlsson, frilans, Håkan Bergström, Hallands Nyheter och Ola Gäverth, SR, har tackat nej till omval.

De nya som föreslås är Tomas Backlund, Östersunds-Posten, Anna Flytström, Schibsted Media/Aftonbladet, Ulrika Hyllert, Sveriges Radio, Carl-Magnus Höglund, frilans, samt Natacha López, frilans.

Annons Annons

– Det har funnits ett starkt önskemål om två frilansar. De två vi föreslår har dessutom gått över gränserna i olika samarbeten.

Kvar från den nuvarande förbundsstyrelsen föreslås Marie Blomgren, Nya Wermlands-Tidningen, Petteri Karttunen, SVT, Stephen Lindholm, Kommunalarbetaren, Eddie Pröckl, Ny Teknik samt Sara Stenman, Nyhetsbolaget.

– Det har varit ett jättekul arbete i år med många nomineringar. Det finns en enorm energi och lust att engagera sig fackligt i hela landet, säger Cicci Renström Suurna.

Till ordförande föreslås omval av Jonas Nordling och till vice ordförande Ulrica Widsell, Stockholm.

Till revisorer föreslås Sven Rydén, Södermanlands Nyheter, Hans Zillén, SR Malmö som ordinarie och Ragna Fahlander, Dalarnas Tidningar och Tommy Lundqvist, NSD, till suppleanter.

Fotnot: Signe Lidéns efternamn var i en tidigare version felstavat. Detta är nu korrigerat.

Fler avsnitt
Fler videos