Gå direkt till textinnehållet

UG vann Prix Europa

Uppdrag gransknings reportage om Panamadokumenten vann i helgen Prix Europa i klassen "Current affairs". Priset delades ut på en gala i Berlin.

Journalisten har skrivit flera artiklar om den omtalade läckan som går under namnet Panamadokumenten. Det tog 376 journalister från 109 medier över ett år att gå igenom dokumenten, i ett samarbete inom det journalistiska nätverket ICIJ.

Från Sverige var det Uppdrag gransknings två reportrar Sven Bergman och Joachim Dyfvermark som jobbade hårt med dokumenten. Deras gräv ledde bland annat till att Islands statsminister avgick under uppmärksammade former.

”Fantastiskt kul och välförtjänt med priset! Uppdrag gransknings reportage är frukten av ett unikt, internationellt samarbete som jag tror imponerade stort på juryn, och det är särskilt roligt att Sven och Joachim var så ledande i arbetet. Intervjun med Islands statsminister är ett av de allra största avslöjandena som kommit ur Panamadokumenten”, säger Robert Olsson, programchef för Samhälle på SVT Göteborg till svt.se.

Prix Europa är ett av Europas finaste pris för journalistik.

Fler avsnitt
Fler videos