Gå direkt till textinnehållet

TV4 tar programprofil ur tjänst

Efter nya anklagelser i samband med #metoo-kampanjen har TV4 beslutat att ta en av sina programledare ur tjänst.

Mannen har i samband med #metoo-kampanjen anklagats för bland annat sexuella trakasserier. TV4 uppgav i förmiddags i nu raderade inlägg på kanalens medieblogg att man för ett år sedan vidtog åtgärder som ansetts tillräckliga.

Men strax efter klockan 17 på torsdagen meddelade TV4 i ett pressmeddelande att mannen tagits ur tjänst efter nya uppgifter.

I pressmeddelandet står:

”Uppropet #metoo har under de senaste dagarna engagerat och satt viktiga frågor om jämlikhet och trakasserier i rampljuset världen över. TV4 värnar starkt om jämlikhet och alla människors lika värde och tar kraftigt avstånd från trakasserier och diskriminering av alla slag. Vi ser därför mycket allvarligt på de anklagelser som framförts mot en av våra programprofiler.”

”Med anledning av nya uppgifter som framkommit kring den TV4-profil som det under de senaste dagarna framförts allvarliga anklagelser mot, har TV4 beslutat att tills vidare ta den aktuella programprofilen ur tjänst.”

I en kommentar säger TV4s innehållsdirektör Åsa Sjöberg att förändringarna som infördes inte var tillräckliga:

”De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats”, uppger Åsa Sjöberg i kommentaren.

 

Fler avsnitt