Gå direkt till textinnehållet

TV4 och C More i stor satsning på herrfotboll

TV4 och C More har säkrat rättigheterna till samtliga matcher som herrlandslaget i fotboll spelar från hösten 2018 till VM 2022. Totalt handlar det om cirka 1 000 matcher.

TV4 och C More har skrivit ett fyraårigt avtal med UEFA som ger kanalerna exklusiva sändningsrättigheter för herrlandslagets matcher. Avtalet gäller också EM- och VM-kval, även för övriga europeiska landslag, och den nya turneringen UEFA Nations League.

”Det här är den största och mest koncentrerade satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll, och vi är otroligt glada och laddade för att börja en ny resa med Sveriges populäraste landslag”, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More, i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar avtalet cirka 1 000 matcher. Svenska herrlandslagets matcher kommer att visas i TV4, medan matcher med stora fotbollsnationer som Tyskland, Frankrike och Holland kommer att visas i TV12. Samtliga matcher kommer att streamas på C More.

Annons Annons

TV4 och Sveriges Television har sedan tidigare säkrat rättigheterna till herrarnas fotbolls-EM 2020 samt VM 2018 i Ryssland och 2022 i Qatar. TV4 och C More har också säkrat rättigheterna till dam-VM 2019.

Fler avsnitt
Fler videos