Gå direkt till textinnehållet

TT-gruppen startar uppdragsbyrå

TT-Gruppen startar Uppdragsmedia. Företaget ska producera redaktionell kommunikation på uppdrag av medier, företag och organisationer.UPPDATERAD 

"Vi ser att det finns ett växande behov av redaktionell kompetens hos företag och organisationer som vill kommunicera med kunder eller allmänhet i en redaktionell miljö", skriver TT Spektras VD Göran Westin på Uppdragsmedias sajt.

Uppdragsmedia vill också bli en partner till TT-Gruppens primärkunder, medieföretagen, "när det gäller alla former av redaktionell kommunikation i print eller digital form".

Förutom att utveckla redaktionella produkter som kundtidningar för papper och nät ska Uppdragsmedia erbjuda marknadsföring och närvaro i sociala medier.

Annons Annons

Chefredaktör på den hittills två man starka redaktionen är David Stark , som närmast kommer från jobbet som bilagechef på TT Spektra:

– Vi börjar i liten skala, men med ett stort nätverk av samarbetspartners och frilansare. På kontoret sitter i dag jag själv som chefredaktör, Henrik Kleist, VD, och vår formgivare Fredrik Lyreskog.

Designbyrån Oktavilla är en av företagets fasta samarbetspartners. Hur samarbetet kommer se ut kan David Stark inte svara bestämt på än:

– Eftersom vi är under uppbyggnad och i dag inte kan säga exakt var vi är om ett halvår är det svårt att säga. Vi pratar löpande om det. Men vi hoppas förstås kunna hitta nya uppdrag tillsammans. Vår erfarenhet av redaktionellt innehållsarbete och deras designkunskaper känns som en mycket bra kombination.

Kommer TT(Spektra)-journalister att jobba för Uppdragsmedia?

– Nej, vi är ett fristående bolag bland annat för att vi ska kunna dra tydliga gränser mellan den oberoende nyhetsbyråjournalistiken och den uppdragsjournalistik som vi ska arbeta med i första hand, svarar David Stark.

Fler videos
Fler avsnitt