Gå direkt till textinnehållet

Tre journalister mördade i Honduras

Tre journalister har mördats i Honduras under loppet av tio dagar.

Det senaste offret, Joel Aquiles Torres, ägde den lokala TV-stationen Canal 67 och sköts ihjäl medan han körde bil i Taulabe den 3 juli. De två attentatsmännen färdades på en motorcykel och sköt 29 skott in i Torres bil. Motorcykeln hittades av polisen tre kilometer från mordplatsen.

Torres är den tredje mördade journalisten i Honduras på knappt två veckor. Den 25 juni sköts radio- och TV-journalisten Jacobo Montoya Ramírez ihjäl i sitt hem i Copán Ruinas. Vittnen berättar att mördarna sköt honom en gång i dörröppningen till huset och sedan följde honom in och sköt honom igen inför hans mor.

Den 23 juni hittades TV-journalisten Juan Carlos Cruz Andara ihjälhuggen i sitt hem i Puerto Cortés. Cortés gjorde i februari en polisanmälan om ett dödshot.

Annons Annons

Reportrar utan gränser fördömer i ett uttalande våldet mot journalister, och att straffriheten ”härskar oinskränkt” i Honduras.

”Polisen och rättsväsendet måste genomföra oberoende, opartiska och noggranna undersökningar för att lösa dessa fruktansvärda mord, och får inte utesluta att möjligheten att morden har koppling till offrens journalistiska arbete”, säger Virginie Dangles på Reportrar utan gränser i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos