Gå direkt till textinnehållet

Tre journalister försvunna i Syrien

Tre spanska frilansjournalister, Antonio Pampliega, Angel Sastre och José Manuel López, har varit försvunna i Syrien sedan den 13 juli. De försvann då de befanns sig i Aleppo.

”Vi är mycket oroade över vad som har hänt med dessa tre spanska journalister som försvann i Aleppo, en stad styrd delvis av IS och av al-Nusra-fronten," sade Reportrar utan gränsers generalsekreterare Christophe Deloire i ett pressmeddelande.

Enligt den information som Reportrar utan gränser fått var de tre journalisterna på reser med en fixare som försvann samtidigt som dem.

Alla tre journalister är erfarna journalister som har bevakat krig i olika regioner under de senaste åren, bland annat Syrien. De är också medlemmar i Reportrar utan gränser och är för närvarande utrustade med skottsäkra västar och hjälmar de fått från Reportrar utan gränser.

”Vi uppmanar den spanska regeringen att använda alla till buds stående medel för att hitta dessa journalister, och vi vädjar till alla parter i konflikten att respektera mediernas arbete och att sluta ta gisslan av politiska skäl. I FNs resolution nummer 2222 står det att journalister som bevakar väpnade konflikter är civila, att de inte medvetet ska bli måltavlor och att de åtnjuter särskilt skydd”, sade Christophe Deloire

 

 

Fler avsnitt
Fler videos