Gå direkt till textinnehållet

”Tråkigt att Dagens Arbete inte är med”

Liv Beckström, projektledare för LOs mediehus, beklagar att Dagens Arbete hoppar av men anser inte att projektet står och faller med DA. Bara fem av fjorton av LO-förbundens tidningar har sagt ja till att ingå i mediehuset och efter DAs avhopp måste kalkylerna göras om.

När projektet med att skapa ett mediehus för LO-förbundens tidningar startade ingick sju tidningar. I april har två tidningar hoppat av, Byggnadsarbetaren och Dagens Arbete, som Journalisten berättade om på onsdagen.

– Fem tidningar tycker att det är ett bra projekt och det är tillräckligt för att vi ska fortsätta tycker jag. Jag skulle förstås hellre se fjorton tidningar i mediehuset. Men om inte ägarna ser några fördelar tycker jag att det är tråkigt, men oundvikligt. Att Dagens Arbete hoppar av innebär att vi måste göra om några av kalkylerna och de kvarvarande tidningsägarna får göra sina egna bedömningar av hur det påverkar projektet, säger projektledaren Liv Beckström.

Den främsta konsekvensen av avhoppet är att det blir färre tidningar som får dela på kostnaderna vid gemensamma upphandlingar av till exempel teknik och vid digitala satsningar.

Dessutom kommer lokalkostnaderna att förändras eftersom DA inte kommer att finnas med i gemensamma lokaler med fackförbundstidningarna i mediehuset.

Med bara fem tidningar kvar i projektet, är det inte bättre att börja om och försöka få med alla tidningar?
– Nej, jag tror att vi ska bygga på det vi har och sedan välkomna andra som är intresserade.

Fler avsnitt
Fler videos