Gå direkt till textinnehållet

Tonsättarmiddag ställs in

Föreningen svenska tonsättare ställer in årets julmiddag efter programmet Kalibers avslöjande att föreningen bjuder in inflytelserika personer från musik- och mediebranschen.

Föreningen svenska tonsättare brukar varje år bjuda personer från musik- och mediebranschen på en julmiddag. Bland andra har statstjänstemän och anställda på Sveriges Radio varit välkomna.

En av julmiddagarna hölls på en lyxkrog där 271 gäster åt och drack för 1 260 kronor per person. Föreningens ordförande Martin Q Larsson sade till Sveriges Radio att syftet med bjudningarna var att påverka makthavare inom musikbranschen, ett uttalande som han senare tog tillbaka.

Föreningen svenska tonsättare har nu ställs in årets julmiddag efter att Riksenheten mot korruption inlett en förundersökning.

Annons Annons

” För det första vill vi inte försätta våra medlemmar eller våra gäster i en obekväm situation där det inte är tydligt hur det fungerar och eftersom det finns en utredning om korruption kring den här så har en enig styrelse beslutat att ställa in julmiddagen,” säger Martin Q Larsson till Kulturnytt.

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos