Gå direkt till textinnehållet

Tio redaktionella tjänster bort från Forma

Efter Egmonts köp av Forma publishing kommer nu förslag på sparpaket från de nya ägarna. Tio redaktionella tjänster väntas försvinna från tidningarna, samtidigt som Forma flyttar in i Egmonts lokaler i Solna.

Journalisten har tidigare berättat om affären mellan Egmont Publishing och Ica-gruppen, som innebär att Egmont köper Forma publishing med tidningar som Icakuriren, Hus & Hem, Hälsa, Scandinavian Retro och Kryss & Knåp. Av Formas cirka 70 anställda kommer 24 tjänster att bantas, varav tio redaktionella tjänster ska försvinna enligt ett förslag från de nya ägarna.

– De vill göra större vinster och effektivisera.Vi är tveksamma till att göra på det här sättet. Det sprids en oro för hur man ska kunna behålla kvalitén och identiteten i tidningarna i och med så här stora förändringar, säger Krillan Ahlsén, som sitter i förhandlingsgruppen och ingår i journalistklubbens styrelse.

I eftermiddag får klubben en förhandlingsframställan av Egmont. Sedan räknar man med att kunna inleda förhandlingarna under nästa vecka.

Annons Annons

– Vi vet inga detaljer än. Däremot vet vi ju vilka tidningar som idag har större redaktioner, man förstår att det kommer behöva bantas hos alla. Sen är det en fråga hur bra förhandlingarna går, men jag gissar att ägarna vill ha det klart innan flytten till de nya lokalerna sker före nyår, säger Krillan Ahlsén.

Journalisten söker Per Kjellander, vd på Egmont.

Fler avsnitt
Fler videos