Gå direkt till textinnehållet

Syrisk journalist prisas

Den syriska journalisten Zaina Erhaim har tilldelats ett pris för att hon utbildat hundratals journalister i Syrien. Peter Mackler Award delas ut av Reportrar utan gränser och AP.

Peter Mackler Award har tilldelats den syriska journalisten Zaina Erhaim för hennes modiga och etiska journalistik. Priset kommer att delas ut vid en ceremoni på National Press Club den 22 oktober i Washington.

Zaina Erhaim bor och arbetar i Aleppo, Syrien. Under de senaste två åren har hon utbildat cirka hundra barfota-reportrar i Syrien, ungefär en tredjedel av dem kvinnor, och bidragit till att många nya oberoende tidningar och tidskrifter grundats i det krigshärjade landet, skriver Reportrar utan gränser.

Zaina Erhaims elever kommer från alla samhällsskikt och har publicerat sina reportage i stora internationella nyhetskanaler.

Zaina Erhaim är också Syriens projektkoordinator för Institutet for War and Peace Reporting (IWPR), en internationell organisation som stöder journalister i länder som genomgår konflikt.

Peter Mackler Award grundades i juni 2008 för att hedra minnet av journalisten Peter Mackler som kämpade för etisk journalistik och yttrandefrihet.

Fler avsnitt
Fler videos