Gå direkt till textinnehållet

Sydöstrans VD tar även över BLT

Sydöstrans VD Håkan Johansson blir även ekonomiskt ansvarig för BLT. Det kommer inte att påverka konkurrensen mellan de två tidningar, säger han.

Gota Media organiserar om och har delat in mediekoncernen i fem marknadsområden. Håkan Johansson blir ansvarig för tidningsverksamheten i Blekinge med de två tidningarna Sydöstran och BLT.

Kommer konkurrensen mellan de två tidningarna att bestå nu när du får titeln marknadsområdesansvarig för Gota Media i Blekinge?

– Journalistiken kommer inte att påverkas. Målsättningen är att behålla två konkurrerande tidningar i Blekinge. Vad som nu händer är att vi delar upp den gemensamma webben i oktober. Läsarna ska vara kunder till ett varumärke och då faller idén med en gemensam webb. Det blir snarare så att konkurrensen kommer att skärpas då den gemensamma webben upphör till hösten, säger Håkan Johansson.

Annons Annons

Sedan tre år tillbaka har BLT och Sydöstran betalvägg som låser in ungefär 70 procent av materialet.

– Vi har haft den gemensamma webben i tre år och det har inte påverkat upplagorna för tidningarna i Blekinge. Med den nya tjänsten Allt inkluderat, som lanseras till hösten, får prenumeranterna tillgång till papperstidningen och allt material på webben. De kan också välja att endast få tidningen digitalt.

Håkan Johansson säger att med kombinationen papper och webb når man fler läsare än någonsin, men påpekar att den stora utmaningen är att öka de digitala intäkterna.

– Den ekonomiska utvecklingen avgör hur framtiden ser ut. I dag har vi inga planer på några större förändringar på redaktionerna.

Fler avsnitt
Fler videos