Gå direkt till textinnehållet

SVTs omgörning tar form

Omorganisationen på SVTs riksnyheter börjar ta form och nu är alla chefspositioner förutom en tillsatt. Omorganisationen innebär att redaktionen delas in i åtta ämnesgrupper som var och en ansvarar för ett specifikt ämne.

– Alla medarbetare har haft möjlighet att lämna en intresseanmälan angående vilken ämnesgrupp de vill tillhöra. 83 procent kunde gå till den ämnesgrupp som var deras förstahandsval, och 4 procent hamnade i grupper som de överhuvudtaget inte hade anmält något intresse till, säger Christina Johannesson som är avdelningschef för insamling av nyheter.

– Alla medarbetare fick ett muntligt besked om vilken grupp de kommer att tillhöra strax innan midsommar, säger hon.

I snitt så är det ungefär 13 medarbetare i varje ämnesområde, men i ämnesområdet utrikes och politik/EU är antalet lite större, samt att ämnesområdet research har lite färre medarbetare.

Annons Annons

– Vi har insett att det är en bra storlek på en grupp att jobba med, säger Christina Johannesson.

Varje ämnesområde kommer att ha varsin chef. De som redan är klara är Torbjörn Gustafsson som blir chef för ämnesområdet Politik/EU, Ingrid Thörnqvist för Utrikes, Sara Arvidson för Konsument, Daniel Furman för Soc/Krim, Pia Helenius för  Omsorg/Vård/Skola, Ulrica Larshamre för Vetenskap/väder, Staffan Svedberg för Research/gräv.

Ämnesområdet ekonomi/näringsliv/arbetsmarknad har ännu inte fått en chef. Rektyteringen beräknas vara klar den här veckan.

Fler avsnitt
Fler videos