Gå direkt till textinnehållet

SVT söker fler medarbetare

SVT söker nu elva redaktionschefer. När den nya organisationen är klar kommer företaget även att rekrytera reportrar. Oklart hur många.

Sveriges Television genomgår nu en omorganisation som ska stärka den regionala och lokala journalistiken. Omorganisationen gör att SVT nu söker elva redaktionschefer.

– Vi går från elva huvudredaktioner till 19 med utgivaransvar. Vi söker därför elva redaktionschefer. På några orter kommer det att vara en kombinerad tjänst som redaktionschef och redaktör, säger Olov Carlsson, SVTs nyhetsdivisionschef.

I den nya organisationen kommer SVTs lokala nyhetssändningar att ha 21 editioner, med start någon gång nästa år. De nya redaktionerna i Södertälje och Helsingborg kommer inte att ha en ansvarig utgivare, utan utgivarskapet kommer att ligga i Stockholm respektive i Malmö.

SVT kommer även att söka reportrar eftersom antalet lokala redaktioner ökar.

– Det är ännu inte klart hur många vi kommer att behöva, om det blir 40, 35 eller 30. Det vet vi inte förrän den nya organisationen är på plats. Men oavsett antalet kommer vi att behöva rekrytera, säger Olov Carlsson.

Journalistklubben på SVT har fört fram kritik mot omorganisationen eftersom man är orolig för att bemanningen kommer att vara alltför liten för att klara av nyhetsbevakningen, något som Journalisten tidigare skrivit om. Det har även förekommit en diskussion om att korta de regionala kvällssändningarna.

Fler avsnitt
Fler videos