Gå direkt till textinnehållet

SVT missade att maska bild

SVT Nyheter Småland publicerade en bild på en 19-åring som är misstänkt för att under ett halvårs tid hållit en ung kvinna inlåst. ”Ett olycksfall i arbetet”, uppger redaktionschefen Lotta Orstadius.

När SVT Nyheter Småland rapporterade om Jönköpingsfamiljen som misstänkts ha hållit en ung kvinna inlåst i sex månader missade man att maska en bild på en av de misstänkta under häktningsförhandlingen.

Den 41-årige fadern misstänks för grov våldtäkt mot den unga kvinnan. Den 19-årige sonen är misstänkt för våldtäkt och det var bilden på honom som SVT Nyheter Småland publicerade i löpet. Båda är häktade på den lägre misstankegraden.

En tittare uppmärksammade redaktionen på händelsen men då hade redan SVT Nyheter Jönköping uppmärksammat felet och klippet togs bort från SVT Play. Bilden låg ute på SVT Play i mindre än en timme

”Det var fel att publicera bilden och det var ett ’olycksfall i arbetet’. Skulle självklart ha blurrats, precis som det gjordes i inslaget. Vi tog bort klippet från play så snart det kom till vår kännedom”, uppger Lotta Orstadius, redaktionschef på SVT Nyheter Småland.

Fler avsnitt
Fler videos