Gå direkt till textinnehållet

SVT gör om Morgonstudion

SVT gör förändringar i sitt nya morgonformat, som tappar tittarandelar till TV4s Nyhetsmorgon.

Efter sommaren skrotade SVT sitt gamla morgonprogram Gomorron Sverige och övergav magasinformatet. Nya Morgonstudion lanserades som en del av en större strategi som går ut på att utveckla SVTs nyhetsdygn.

– Vi vill ha ett fastare handslag med en mer nyhetsintresserad publik, sade programdirektör Jan Helin till Journalisten vid premiären 1 september.

Men publiken verkar inte ha uppskattat det högre tempot. Dagens Nyheter har tagit del av färska MMS-siffror som visar att Morgonstudion inte lyckas knappa in på försprånget för fyrans Nyhetsmorgon. I stället har Nyhetsmorgon dragit ifrån sedan Gomorron Sveriges pensionerades.

Annons Annons

Nu gör SVT om för att nå fler tittare. Jan Helin säger till DN att målet att skapa ett enhetligt nyhetsdygn står fast, men antalet nyhetsuppdateringar i Morgonstudion ska nu minskas.

”Nyheterna ska i stället sändas mer distinkt, på hel- och halvslag. Det öppnar för större möjligheter, dels till ett större lugn i programmets flöde, dels för att minska repetitionen för dem som tittar längre än femton minuter”, säger Jan Helin till DN.

Fler avsnitt
Fler videos