Gå direkt till textinnehållet

SVT: ”Följer rutinerna”

Undersökningen av det okända pulver som hittats på SVT Göteborg och de personer som varit i kontakt med pulvret fortsätter.

SVT centralt svarar inte på några frågor om det pågående skedet ännu, uppger pressavdelningen. Kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala säger i ett skriftligt uttalande:

– Vi har rutiner för sådana här händelser och dem följer vi nu. Polis och räddningstjänst är på plats för att ta reda på fakta. Vi återkommer när vi har mer information.

Ulla Brehm, presstalesman på polisregion Väst, tonar i ett uttalande till TT ned hotet. De personer som varit i kontakt med pulvret och som undersökts visar inga skador, säger hon:

– Och det finns just nu inget som tyder på att detta är farligt, säger Ulla Brehm till TT.

Två SVT-redaktioner utsattes sommaren 2015 för så kallade pulverbrev. I båda fallen rörde det sig, som Journalisten berättat, om vetemjöl.

Ulf Johansson, Ulf Johansson, programchef på SVTs riksnyheter, säger till SVT Väst att han ser allvarligt på händelsen i Göteborg:

– Det varit ett antal exempel där man använt sig av den här typen av metoder så nu börjar det bli ett organiserat sätt att störa och hota journalister. Ingen vet om det här har någon koppling till den granskning som Uppdrag granskning gjort just nu, men vi vet att det är ett program som väcker starka känslor. Det är extra allvarligt att det är Uppdrag granskning som hotas, säger han.

Fler avsnitt
Fler videos