Gå direkt till textinnehållet

SVT ber Expressen om ursäkt

SVT ber Expressen om ursäkt för att en medarbetare i ett privat blogginlägg påstod att Expressen och Aftonbladet uppmuntrade våldsamheter under Husby-kravallerna.

Det var i samband med Husby-kravallerna i maj 2013 som Joakim Lamotte, som då frilansade för SVT, skrev ett privat blogginlägg där han skrev att Expressen och Aftonbladet ska ha betalat ungdomar för att bränna bilar.

Blogginlägget dementerades av chefredaktörerna Thomas Mattsson och Jan Helin.

Thomas Mattsson skriver nu på sin blogg att SVT har bett om ursäkt och publicerar brevet från Mette Friberg, programchef och ansvarig utgivare. Enligt blogginlägget skriver hon bland annat:

Annons Annons

” Jag förstår att du blev förbannad när du, för snart två år sedan, läste blogginlägget som påstod att Expressen och Aftonbladets medarbetade arbetade med ojusta metoder i Husby. Vi har, vid flera tillfällen, försökt förklara för dig den mycket olyckliga sammanblandningen mellan bloggarens inlägg och SVT Debatt. Vi tar, och har tagit, avstånd från blogginlägget.

Thomas Mattsson skriver att det är bra att SVT så tydligt markerar mot Joakim Lamottes agerande, ”som ju skadade förtroendet för journalistiken och som ökade riskerna för de Aftonbladet- och Expressen-reportrar och fotografer som var kvar i Husby.”

 

Fler avsnitt
Fler videos